Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 27°C Még több cikk.

Tízmillió épületek felújítására

Kapuvár képviselő-testülete rendkívüli ülésen döntött az intézményi épületek felújításáról.
Kapuvár képviselő-testülete rendkívüli ülésen döntött az intézményi épületek felújításáról. A városatyák elhatározták, hogy pályázatot írnak ki a városi távhőszolgáltatásra. A képviselők hangot adtak azon véleményüknek, hogy az iskolák leválásával emelkedhetnek a fűtésdíjak.

Rendkívüli ülést tartott csütörtök este a kapuvári önkormányzat képviselő-testülete. A városatyák tárgyaltak az önkormányzati tulajdonú épületek felújításáról, s ezen belül a testület kiemelt feladatokat és célokat fogalmazott meg.

A legnagyobb tétel

A költségvetésből mintegy tízmillió forintot szánnak a rekonstrukcióra. A legnagyobb tételt – ötmillió forintot – a Dr. Lumniczer Sándor utcai társasház fűtésének korszerűsítésére különítettek el. Kétmilliót kap a gimnázium tetőszigetelési és homlokzatfelújítási munkákra, hatszázezret pedig a Széchenyi-iskola tornatermének és vizesblokkjának rendbetételére. Közel egymillióval támogatják a Király-tó Óvoda rekonstrukciós munkálatait és négyszáz-négyszázezer forinttal a tűzoltóság és a Rábaközi Művelődési Központ felújítását.

Hetvenketten leválnának

A képviselők határoztak arról, hogy az önkormányzat pályázik az önhikis támogatásra, valamint a helyi közforgalmú közlekedés normatív támogatásának elnyerésére. A képviselők hosszasan tárgyaltak a városi távhőszolgáltató üzemeltetésére kiírandó pályázat feltételeiről.
Vertetics István, a polgármesteri hivatal városfejlesztési irodájának vezetője tájékoztatta a képviselőket a távfűtés jelenlegi helyzetéről. Az irodavezető hangsúlyozta: az elmúlt év végi adatok szerint a lakótelep kétszázharminc lakástulajdonosa közül hetvenkettő jelezte leválási szándékát. Harmincöten már nem is távhővel fűtenek. A Gesztenye sorról kilenc, a Fő térről egy lakó jelentette be, hogy leválik a rendszerről. Vertetics István összegzése szerint a városi távhőrendszeren vélhetően mintegy háromszáz lakó marad.

Készítsen tanulmányt a hivatal!

A képviselők szerint ez az arány ijesztő – hiszen takarékossági intézkedések miatt a városi oktatási intézményeket leválasztják a távhőrendszerről –, Magyar Attila (Fidesz) hangsúlyozta: ha az iskolák leválnak, a lakosság vélhetően többet fizet a fűtésért, mivel a rendszer fenntartásának költsége változatlan marad. Horváth Ferenc (MSZP) kijelentette: a távhőrendszer rossz állapota az elmúlt évek fejlesztéseinek elmaradásával magyarázható. A képviselő úgy véli, a növekvő fűtésdíjakat a lakosság nem tudja fizetni. Pintér Gábor (Fidesz) a polgármesternek címzett hozzászólásában kifejtette: ha egy külső cégnek megéri a helyi távhő üzemeltetése, ezt a feladatot miért nem egy önkormányzati tulajdonú társasággal oldja meg a város?
– Ennek költségvonzatáról készítsen tanulmányt a hivatal – mondta a képviselő.
A városi távhő üzemeltetésére kiírandó pályázatot a március végén tartandó testületi ülésen terjesztik a városatyák elé.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Papírbolt nyílik az iskolában

Jelenleg befejezéséhez közeledik a bolt kialakítása, amit a tanulók működtetnek tanáraik segítségével. A diákvállalkozás a Papirusz Kft. nevet kapta, és papír, írószer forgalmazásával, valamint egyebek mellett fénymásolással, nyomtatással, fényképezőgépek bérbeadásával, névjegykártyák, képeslapok árusításával foglalkozik. A diákok nagyon örülnek a pályázat sikerének. Tovább olvasom