Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Tízmillió a színházra, négymillió a kamerákra

A kapuvári önkormányzat két pályázatot nyújtott be a LEADER-programba: közel tízmilliót költenének a Rábaközi Művelődési Központ technikai felszerelésére és majdnem négymilliót egy Fő téri kamerarendszerre. Utóbbi fókuszában a Hősök parkja és az Esterházy sétány lenne.

A minap rendkívüli ülés keretében tárgyalta Kapuvár önkormányzatának képviselő-testülete a város két LEADER-pályázatát.

Ezek közül a nagyobb beruházást a „Rábaközi Művelődési Központ színháztermének, mint a térség fontos közösségi terének minőségfejlesztése" címmel adta be az önkormányzat. A pályázattal elsősorban a nagyszínpad megerősítését, teljes felújítását tűzték ki célul. Emellett a belső falak javítására is költenének. A színpadi építészeti technika, vagyis a légbefúvók, vasvázak felújítása, balettpadló beszerzése is szerepel a pályázati célok között. A színpad mellett komolyabb digitális fénytechnikát is beszereznének a pályázaton nyert összegből. A művelődési központ színházterme felújításának tervezett összköltsége 9,5 millió forint, melyből a LEADER 7,6 milliónyi támogatást nyújtana.

A képviselők ugyancsak megszavazták a pályázati forrásigénylést egy Fő téri kamerarendszer kiépítésére. A térfigyelőket az Esterházy sétány–Fő tér csomópontba, a Fő tér 2. szám elé és a Hősök parkja környékére helyeznék el.

A térfigyelő kamerarendszer kialakításának tervezett becsült összköltsége 3,8 millió forint, melyből valamivel több mint 3 millió forint a remélt támogatás.
hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Támogatott a nyári diákmunka

A munkaügyi kormányzat ˝Nyári diákmunka˝ elnevezéssel munkaerő-piaci programot indított. Tovább olvasom