Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Tízéves rendezési tervet készítettek

Megyei kitüntetésben részesült Vertetics István, a kapuvári polgármesteri hivatal városfejlesztési irodájának vezetője.
Megyei kitüntetésben részesült Vertetics István, a kapuvári polgármesteri hivatal városfejlesztési irodájának vezetője, aki kijelentette: arra a legbüszkébb, hogy munkájával hozzájárulhatott ahhoz, hogy száz százalékban kiépült a város infrastruktúrája.

Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díjban részesült Vertetics István, a kapuvári polgármesteri hivatal városfejlesztési irodájának vezetője. Mint városgazda 1994-ben került a hivatal akkor még városfejlesztési és építési osztályára. A struktúraváltást követően alakult meg a városfejlesztési iroda, melyet Vertetics István 1999 januárjától vezet. A szakember szerint eddigi munkája – amelynek sikerességéhez kollégái teljesítménye is hozzájárult – legnagyobb eredményének a kapuvári infrastrukturális beruházásokat tartja.

Hat év alatt több mint huszonöt kilométernyi út rekonstrukciója készült el több mint négyszázmillió forintból. A városban 1996-tól van mindenhol szennyvízhálózat, 1998-tól kiépült a földgázhálózat és 1999-ben megkezdték az önkormányzat mintegy ötven kilométeres úthálózatának felújítását.

Vertetics István az eredmények közé sorolta, hogy 2000 és 2003 között Kapuvár és Öntésmajor közvilágítása is korszerűsítve lett mintegy ezerhétszáz világítótesttel. A város életében jelentős előrelépés az ipari park már befejezett beruházásai (az első ütemben a közművek épültek meg), és a második ütem most induló településfejlesztési munkálatai: az út-, a szennyvíz-, a gáz- és a vízhálózat kiépítése.

Az irodavezetőtől megtudtuk: a városnak 2004 óta tíz évre szóló rendezési terve van, már csak befektetőkre várnak, hogy többek között az üdülőpark, a sport- és szabadidőcentrum építése valósággá váljon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Útépítésekről, iskolai ügyekről döntöttek

Intézményirányítói társulást köt a csornai és a pásztori önkormányzat. Szerződésük szeptember elsején lép életbe, mely szerint a Széchenyi István Általános Iskola fogadja a vidékről érkező gyerekeket. A községből bejáró tanulók minden kedvezményben részesülnek, amit a helyiek is igénybe vehetnek. Lehetőségük lesz kedvezményes nyári táborozásra Tovább olvasom