Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Tízéves lett a Hírmondó

Tíz éve szolgálja a közösséget hírekkel, színes írásokkal, a falu krónikájából idézett lapokkal az Enesei Hírmondó. Mesterházy József polgármester, felelős szerkesztő szerint egy múltra-jelenre egyaránt figyelő lapot akartak kezdetektől az olvasók kezébe adni.
Egy községi újság célja nem lehet más, mint hogy nyilvánosságot biztosítson a településért tenni akaróknak és mindazoknak, akik írásos formában is szeretnék közzétenni véleményüket, mondta Mesterházy József, majd hozzátette: ahogy gyarapodtak a lapszámok, újabb és újabb témák jelentek meg a Hírmondóban. Jelentős helyet kapott például a helytörténet (régi épületek története, II. világháborús napló), a hagyomány (verbunk), de egy-egy alkalommal német- és angolnyelv-leckét is vehettek a tanulni vágyók.

A polgármester nagy eredménynek tartja, hogy a falu lapja 12 oldalon, többnyire színvonalas írásokkal, önkormányzati támogatással, egy évtizede szolgálhatja Enesét.

– Változást jelentett, hogy az utóbbi időben csak negyedévenként jelenünk meg, de minden számunk ingyen kerül a postaládákba. Tudósításaink a községben történt eseményekről, a fontos közérdekű információk mindenhova eljutnak. A jelenről írunk, de az utánunk következő nemzedéknek készítünk krónikát Enese ünnepeiről, a testület döntéseiről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önálló úton a művészeti csoportok

Nem lesz mezőőri szolgálat Kapuváron, erről döntöttek a képviselők hétfői ülésükön. Emellett… Tovább olvasom