Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 18°C Még több cikk.

Tizenötmillióval lesz kisebb idén a kassza

Az eddiginél is takarékosabb költségvetést készítenek idén Markotabödögén. A tavalyinál 15 millió forinttal kevesebb pénz lesz a községi kasszában. A civil szervezetek ennek ellenére megkapják a támogatást.

Elkészült az idei költségvetés tervezete Markotabödögén. A képviselő-testület elfogadta a koncepciót, mely Horváth Sándor polgármester szerint minimális fejlesztést tartalmaz. Úgy számoltak ugyanis, hogy a tavalyinál 15 millió forinttal kevesebb áll majd rendelkezésükre a központi adóelvonás miatt. Költségvetési tervezetük 38 millió forintos bevétellel készült.

– Legfontosabb feladatunk, hogy a falu működőképességét megtartsuk – hangsúlyozta Horváth Sándor. – Ezt pedig a fejlesztések rovására tudjuk megtenni. Jó lett volna utakat, járdákat felújítani, a középületeken is lenne javítani-, korszerűsítenivaló. Azért abban bízom, hogy év közben majd jut még valamilyen formában kiegészítő támogatás a hozzánk hasonló községeknek.

Horváth Sándor megjegyezte: örömmel vették tudomásul, hogy óvodájukat nem fenyegeti veszély.

A nyugdíjasklub a helyi idősek programjait szervezi. Ők is kapnak támogatást.
A nyugdíjasklub a helyi idősek programjait szervezi. Ők is kapnak támogatást.

Emelkedett a gyerekek létszáma, illetve változott a finanszírozás is. Így ebben az évben hárommillió forintot kell az önkormányzatnak az intézményre költenie. Volt olyan esztendő, hogy hatmillió forinttal terhelte meg az óvoda fenntartása a költségvetést.

– Ahol még tudtunk, húztunk a nadrágszíjon és igyekszünk év közben is takarékosan gazdálkodni. Amiből nem engedtünk, az a civil szervezetek támogatása. A sportegyesület, a nyugdíjasklub, a tűzoltók, a Markotabödögéért Egyesület mind megkapták a működésükhöz okvetlenül szükséges segítséget. Többször is elmondtam már, hogy ezekre a szervezetekre szükség van, hiszen ők éltetik a községet – tette hozzá Horváth Sándor.

A polgármester megjegyezte: közös önkormányzati hivatalt alakítottak Kóny központtal Cakóházával és Rábcakapival. Az együttműködés jó, és az intézkedésnek köszönhetően senkit nem kellett elbocsátani a községházáról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem adott cigit, oldalba rúgták a 20 éves fiút Csornán

A szóváltás tettlegességig fajult, az ittas elkövetők egyike késsel is fenyegetőzött. Tovább olvasom