Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 23°C Még több cikk.

Tizenötmilliót nyert a Lumniczer-kórház

Az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium programja kereté- ben a kapuvári kórház ledolgozta az évek óta felhalmozott adósságokat. A pályázati feltételeket csak tizenhat kórház teljesítette az országban.
„ Az egészség évtizede" néven pályázatot indított az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium. A kiírás célja a magyar egészségügyi intézményhálózat újjászervezése és konszolidálása volt. Ennek első lépcsőjeként adósságkönnyítő pályázaton vett részt a kapuvári kórház.

Dr. Ballagi Farkas igazgató főorvos elmondta: országosan harminckét intézmény adta be pályázatát. A szigorú feltételek láttán már az elején ketten visszaléptek. A feltételrendszert rendszeresen ellenőrizték. A kórházak gazdasági működéséről például havi beszámolókat készítettek, melyet Kapuváron Tichy László, a Győri Nemzeti Színház gazdasági igazgatója felügyelt. Az elnyerhető összeg tizenötmillió forint volt, melyből a helyi önkormányzat önrésze hárommillió forintot tett ki, a többit a szakminisztérium állta.

Az igazgató főorvos szerint ha nem teljesítették volna maradéktalanul a feltételeket, a pénzt vissza kellett volna fizetniük. Dr. Ballagi Farkas szerint van okuk a büszkeségre, hiszen több ellenőrzés után is megerősítették azt a véleményt, hogy a kapuvári kórház szerkezeti felépítése és kistérségi feladatainak ellátása modellértékű.
A szerkezeti felépítésről szólva az intézményvezető hangsúlyozta: a kórházi ágyak úgynevezett „aktív mátrixban" működnek, 170 rehabilitációs, 65 angiológiai, 105 pszichológiai feladatokat lát el. Ezenkívül 30 ágy van az ápolásiotthon-házban. Továbbá a keretgazdálkodás keretében az osztályok gyógyszerellátását is racionalizálták. Eredményeik javulásához a dénesfai pszichiátriai intézet Kapuvárhoz kerülése is hozzájárult.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünnepi segítség a beledi rászorulóknak

Karácsony előtt a Beledi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat ajándékcsomagokkal lepte meg a… Tovább olvasom