Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Tizenötmilliós beruházás, régi-új igazgató Mihályiban

Igazgatóként harmadik ciklusát kezdte meg Srágli Dezsőné, a mihályi iskola újra kinevezett igazgatója, aki épp az intézmény tizenötmilliós beruházását felügyeli a nyári szünetben.

Néhány napja szavazott újra bizalmat a mihályi képviselő-testület Srágli Dezsőnének, a helyi általános iskola régi-új igazgatójának. Az újabb – immár harmadik – ötéves ciklusra kinevezett intézményvezető helyben született, ám pályáját a megyeszékhelyen kezdte.

Srágli Dezsőné
Srágli Dezsőné
– Egy év után visszajöttem szülőfalumba, ahol az iskolában éppen üresedés volt – mesélte a kinevezett vezető. A katedrán tíz évet töltött tanítóként, majd előbb igazgatóhelyettesnek, később igazgatónak nevezte ki a helyi testület.

– Az elmúlt több mint tizenkét évben a kezdetek voltak a legnehezebbek, amikor úgy kellett nemet mondanom kollégáimnak, hogy abból ne legyen személyes konfliktus – mondta igazgatói működésének kezdeteiről Srágli Dezsőné. Hangsúlyozta azonban: legfontosabbnak a tantestület mai napig is töretlen támogatását tartja. Utóbbit ítéli a legnagyobb sikernek is. Mint mondta, a tantestület szakmai fejlődése és összetartása az iskola színvonalas működésének alapja is.

– Utóbbira a legjobb bizonyíték az, hogy szeptembertől már a társuláson kívülről is érkeznek tanulók Mihályiba – jegyezte meg az intézményvezető.

A mesterek még augusztus végéig ˝járnak iskolába˝.
A mesterek még augusztus végéig ˝járnak iskolába˝.

Srágli Dezsőné még a nyári szünetben is az iskolában tölti napjait, ahol jelenleg éppen az intézmény utóbbi éveinek legnagyobb átalakítása folyik. A teljes vízrendszer rekonstrukciója tart az iskola mindkét épületében, ezenkívül a szociális helyiségek nyílászáróit cserélik. Új bejáratot kapott a főépület, ahol az alsó folyosó falait burkolják, az emeletet pedig lefestik. A munka a napokban is gőzerővel folyik, várhatóan augusztus végéig ˝járnak iskolába˝ a szakemberek.

A felújítás 15 millió forintba kerül, melyből 11 milliót pályázaton nyert a községháza, a többit saját erőből állják.

Olvasóink írták

  • 2. krieghofnyuszi 2010. augusztus 10. 14:07
    „Ez a Bácsika jól dolgozik. De a többi aki vele van,csapnivaló!”
  • 1. parittya 2010. augusztus 02. 19:54
    „Gratulálok az ismételt megválasztásodhoz ,sikeres munkát kívánok a továbbiakhoz és pártoktól semleges tanévet!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Viszontlátás nyolcvan év után

Különös osztálytalálkozó zajlott nemrégiben Csornán: a már szépkorú három egykori diák nyolcvan éve… Tovább olvasom