Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Tizenötmillió forintot ért Hany Istók

Kapuvár - A megyében egyedüliként a norvég alapból tizenötmillió forintot kapott a kapuvári Rábaköz–Hanság Turisztikai Egyesület. A pályázatból feldolgozzák a Hany Istók-mondakört, valamint fesztiválokat és vetélkedőket szerveznek.
– Az úgynevezett Norvég Civil Támogatási Alap négy témakörben írta ki azt a pályázatot, melyre országosan közel ezer pályamű érkezett be. Száz pályázat nyert – ismertette az előzményeket a sikeres projekt vezetője, Magyar Attila. A négy témakörben beadható pályázatból a kapuvári Rábaköz–Hanság Turisztikai Egyesület egy helyi hagyományt, a Hany Istók-témakört dolgozta fel és a pályázaton nyert tizenötmillió forintot.

– A kétéves projekt első, idei szakaszában kidolgozzuk azokat a témaköröket, ötleteket, melyekből végül megvalósított programok lesznek a jövő év elejétől – mondta Magyar Attila. A témakörök felölelik többek közt a gasztronómia, a táncművészet vagy akár a kézművesség témáit is. A Hany Istók-pályázat keretében jövőre és 2010-ben egy-egy fesztivált is tartanak, ám iskolák, civil egyesületek és önkormányzatok közreműködésére is számítanak a mondakör feldolgozásában. A helybéliek a jövő évtől több helyszínen és több formában is találkozhatnak a program figurájával, így akár naptárakon, étlapokon is viszontláthatjuk Hany Istókot.

A projekt figurája: Hany Istók.
A projekt figurája: Hany Istók.

Olvasóink írták

 • 3. Magyar Attila 2008. október 07. 22:05
  „Kedves Hübi

  Nem jött könnyen. Nagyon nem. Személy szerint évekig érleltem azokat a gondolatokat, amiket aztán többed magammal hónapok alatt egy olyan projektté gyúrtunk össze, amely elnyerte a pályázatkezelő alapítványok tetszését. Magáról a pályázati rendszerről olvashatsz konkrétumokat a www.norvegcivilalap.hu címen. Fontos, hogy elolvasd, különben nem értheted miről beszélek.

  Az hogy sikerült nyernünk, komoly civil siker Kapuváron. Sőt, a megyében is, de még regionális szinten is komoly elismerő szavakat kaptam olyanoktól, akik tudásuk, felkészültségük és tapasztalatuk ellenére nem tudtak sikerrel szerepelni ezen a pályázaton. Számomra pedig (részben ezért is) komoly személyes siker.

  Nyilván igyekszünk tudásunk szerint minél többet kihozni belőle, ehhez persze sok segítség és sok együttműködő szándék kell, ami úgy néz ki, hogy sokakban meg is van.

  Te a hozzászólásodban más oldalról közelítettél a kérdéshez, de ez alapvetően nem baj. Amíg aggódás vezérel és nem rosszindulat. Ha gondolod keress meg, szívesen beszélgetünk Veled is a projektről és annak céljairól, eszközeiről. Ez feladatunk is, és ha Te úgy érzed, hogy részt vállalnál annak egyes elemeiből, akkor örülünk neki.

  üdvözlettel
  Magyar Attila”
 • 2. hübi 2008. október 06. 20:47
  „nehogy más zsebébe vándoroljon ez a lové is !
  mint ahogy a parlamenti lóvék.
  az a probléma nincs egy becsületes aki ne nyulna bele a levesbe!
  figyeljétek alóvé utját.
  könnyen jött lóvé sokfelé eltud szálni!”
 • 1. Molnár Nándor 2008. szeptember 29. 11:10
  „Gratulálok az egyesületnek! Nagyon kellenek az ilyen helyi jellegzetességeket bemutató, népszerűsítő programok a Rábaköznek. Hany Istók egy sokkal nagyobb népszerűséget megérdemlő figura, amiből a térség is csak nyerhet.
  A Loch Nessieknek is sikerült ismerté tenni magukat.
  Hajrá Hany Istók! ;-)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A sajtipar ünnepe Vitnyéden

Vitnyéd - Fejlődő rábaközi sajtgyártásról tanúskodik a tizenegyedik alkalommal megrendezett vitnyédi… Tovább olvasom