Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Tizenötezerszer fújattak szondát a rendőrök

Dr. Erdős István alezredes tartós távollétében Völcsey András alezredes, bűnügyi osztályvezető irányítja a csornai rendőrség munkáját.

Völcsey alezredes január elsejétől kapta meg a megbízást.

A napokban állományülésen értékelték a rendőrség 2013-as munkáját Csornán. Mint kiderült, tavaly az elmúlt 5 év legalacsonyabb bűncselekményszámát regisztrálták a kapitányság területén. Az ismertté vált bűncselekmények száma 35 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest.

Javultak a felderítési és nyomozási eredményességi mutatók is, 2,3 százalékkal. A közterületen elkövetett bűncselekmények száma 189-ről 124-re csökkent. 2013-ban a csornai rendőrök 15 migránst fogtak el, ami jelentős növekedés. A tulajdon elleni szabálysértések száma 206-ról 157-re csökkent, az eljárások felderítési eredményessége 51 százalék fölé emelkedett. A kapitányság fokozott figyelmet fordított az ittas járművezetők kiszűrésére, több mint 15 ezer alkoholszondás ellenőrzést végeztek egy év alatt.

A baleseti helyzetet értékelve Völcsey András megállapította: erőfeszítéseik ellenére a balesetek száma nem csökkent. Sérüléses baleset 74 volt tavaly, anyagi káros 91.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatvanhét kisgyerek szavalt a kónyi óvoda versmondó versenyén

A kónyi óvoda tizenharmadszor rendezett versmondó versenyt. A térség 18 intézményéből 67 kisgyerek… Tovább olvasom