Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Tizenötezer tő virág a két kisvárosban

Öt-tíz százalékát viszik el a közterületekről a kiültetett növényeknek a tolvajok.
Kapuvár és Csorna kertészei csaknem tizenötezer tő virágot ültetnek ki a két kisváros közterületeire. A szakemberek szerint öt-tíz százalékát ellopják a növényeknek.

A jó idő beköszöntével a kertészek is megjelentek a Rábaköz két kisvárosának közterein. Kapuváron és Csornán épp a napokban szépítik a parkokat és a virágtartókat. A két kisvárosban csaknem tizenötezer tő virágot ültetnek el a szakemberek. Elmondásuk szerint azonban „sok a jó ember a Rábaközben" (a mondás szerint aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet), ugyanis általánosságban elmondható, hogy a közterekre kiültetett növények öt-tíz százaléka a magánkertekben köt ki.

Több mint ötezer tövet ültetünk ki az ágyásokba,idén néhány százzal többet, mint az elmúlt években – mondta Csapó András kapuvári főkertész. Az említetteken felül még hétszáz tövet raknak ki a város több pontján megtalálható kőedényekbe. A fajták közt megtalálhatók a bársonyvirágok, a paprikavirág, petúnia, lobélia és a begónia, és ebben az évben először kanna virágot is ültetnek. A legnagyobb munka a Fő téri parkban és a Szent István parkban folyik, de kerülnek virágok az ’56-os emlékműhöz, a kopjafák köré, a házhelyi orvosi rendelőhöz, valamint a gartai Harmat közbe is. Csapó András elmondta: az ültetést május közepén kezdték és vélhetően néhány napon belül befejezik.

A csornai munkákról Horváth János Zoltánné számolt be a Kisalföldnek. Mint mondta: ezerkétszáz tő muskátlit és hatezer-négyszáz tő egynyári növényt ültetnek ki a városban, többek közt paprikavirágot, dáliát és begóniát. A hatvanhatezer négyzetméteren végzett munkák oroszlánrésze itt is a város középső részeire koncentrálódik. Horváthné hozzátette: rajta kívül egy másik cég is foglalkozik a telepítéssel, ők ezer-ezerkétszáz tövet ültetnek ki, jó részét a 85-ös főút környékére. A vállalkozó azonban kiemelte: Csornán a kiültetett tövek közel tíz százalékát ellopják.

Turbók Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A cékla váltja ki a ribizlit

Az uborkások idén is kitartanak a Rábaközben. A paprikapiac „bebukott”, helyette a céklával próbálkoznak a termelők. A Rábaközi TÉSZ 200 milliós beruházáson van túl. A Rábaközi Termelői Értékesítő Szövetkezetnek (TÉSZ) közel 3500 tagja van. Legfőbb növényük az uborka, de mindig próbálkoznak új kultúrákkal is. Tovább olvasom