Kisalföld logö

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

Tizennégyből csak három játszótér megfelelő

Tizennégy csornai játszótér közül három felel meg a jogszabályoknak. Az önkormányzat pályázott, 7,5 millió forintból fejlesztené játszótereit.

Csorna játszóterei közül mindössze három felel meg a jogszabályi előírásoknak. Tizenegy játszótéren le kellett szerelni az eszközöket. A város tavaly decemberben pályázatot nyújtott be a fejlesztésre. Úgy tervezik, 7,5 millió forintból szerelnek fel új játékokat. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivataltól várják a támogatást.

A játszóterek biztonságosságáról szóló rendelet értelmében 2008. december 31. után valamennyi játszótéren csak az uniós követelményeknek megfelelő, szabványos eszközök működhetnek. A csornai önkormányzat is elvégeztette a felülvizsgálatot. A tizenegy, nem megfelelő játszótéren azonban új eszközök beszerzését, telepítését a szűkös anyagi lehetőségek miatt nem tudják vállalni. A pályázat célja, hogy a jelenleg már használaton kívüli, leromlott területekre új elemek kerüljenek és megmaradjon a város mind a tizennégy játszótere. A felszerelni tervezett játékok speciális kialakításúak, amit a fogyatékkal élő gyerekek is igénybe vehetnek.

A gyerekek örülnek a hírnek: A csornai önkormányzat pályázati támogatással szeretné újraépíteni játszótereit.
A gyerekek örülnek a hírnek: A csornai önkormányzat pályázati támogatással szeretné újraépíteni játszótereit.

A beruházást – amennyiben nyertes lesz a pályázat – a nyárig szeretnék elvégezni, hogy a gyerekek már idén biztonságos körülmények között játszhassanak. A gyermekes családok lakóhelyüktől tíz percen belül elérhetik a legközelebbi kialakított játszóteret, ahol kulturált, biztonságos körülmények között tudhatják gyermekeiket, a játékok pedig hasznosak, fejlesztőek is.

Olvasóink írták

 • 5. Goldmund 2010. január 12. 21:52
  „Én is még csővázas mászókákon másztam, meg az összes velem egykorú óvodás- és iskolásgyerek is.
  Annyira veszélyes azért nem lehetett, ha még mindig itt vagyunk. :-)))”
 • 4. Mankapunka 2010. január 12. 18:21
  „"leugraltunk a tejeröl" nem vágom,mire gondolsz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4”
 • 3. Esther 2010. január 12. 13:17
  „Szerintem nagyon fontos hogy a jatszoter biztonsagos legyen!!emlekszem mikor gyerekkoromba felmasztunk a nagy vasgömbre,majd leugraltunk a tejeröl, persze a kezünk tele volt kek es piros festekkel:)milyen jo is volt:)”
 • 2. Mankapunka 2010. január 12. 11:27
  „Mi is felnőttünk,nem kell beszarni egy játszótéren. Uniós baromság!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 1. Dávid1908 2010. január 12. 10:02
  „Nem kell csornán fejleszteni a játszótereket, mert elég sok az olyan ember, aki két napon belül széttöri az egészet, mert az jó poén!!! Ezeket vagy el kell kapni, vagy a játszóteret betonfallal körbe kell keríteni... Egy játszóteret meg kellene csinálni, bekamerázni, aztán a képek alapján elkapni a "nagyfiúkat"”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kilencek a Rábában rejlő értékeket kínálják

Kilenc Rába menti település, hogy a folyóban-tájban rejlő turisztikai lehetőségeket kihasználja,… Tovább olvasom