Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Tizenkét új telek a betelepülő fiataloknak

Apró fejlesztésekre, a helyi művelődési ház felújítására és tizenkét új telek kialakítására készül az osli önkormányzat.

A település kisebb beruházásai a kultúrához kapcsolódnak.

– A fiatalok betelepülését segítenénk elő tizenkét új telek kialakításával és ehhez kapcsolódóan pályázunk a helyi kultúrház felújítására is – kezdte idei terveik ismertetését Fodor József osli polgármester. Apró lépésekkel próbál előbbre jutni a Hanság szélén fekvő kistelepülés, ahol a minap fogadták el a község idei költségvetését. – Ebben az évben 70–75 millió forintból gazdálkodhatunk, ami mellett 2,7–2,8 milliós hiánnyal számolunk – mondta a település vezetője. A 2010-es büdzsé a normatívák csökkentése miatt egy kicsit szerényebb a tavalyinál, ezért a takarékosság, a spórolás kerül előtérbe Osliban is. A költségvetéshez Fodor József annyit még hozzátett, a helyi önkormányzat olyan pluszfeladatokat is kapott, amihez az állam forrásokat nem biztosított.

Idei fejlesztési terveik között kiemelkedő helyen szerepel tizenkét új építési telek kialakítása és közművesítése a Hanyi utcában, ahova fiatalokat vár a helyi testület. A polgármester megjegyezte, a fiatalabbak népességen belüli aránya egyelőre stagnál, ezt a tendenciát fordítanák emelkedőre az új telkek kialakításával.

Fodor József polgármester
Fodor József polgármester

A fiatalok letelepedését egyéb módon is igyekszik támogatni az osli testület. Ahogy Fodor József hangsúlyozta, meglévő (tag)intézményeik működését mindenben támogatják, erejükhöz mérten fejlesztik. Ennek egyik példája az iskolában nemrég kialakított könyvtár és a lassan három éve folyó, ám vélhetően idén befejezendő művelődésiház-fejlesztés is.

Utóbbit pályázatból fedeznék. Itt egy úgynevezett integrált közösségi teret hoznának létre, internetes kapcsolattal, könyvtárral és sportolási lehetőséggel együtt. A sportolásra kialakítottak egy nagyobb tornatermet, ennek befejezéséhez a fűtés kialakítása hiányzik. A művelődési ház pályázata támogatott bérrel két munkahelyet is teremt Osliban. Az így kialakított közösségi térbe várják a helyi fiatalságot, akik szervezetten az önkéntes tűzoltók és a sport keretein belül már aktívak a településen. A felújított művelődési házban természetesen az idősebbeknek is biztosítanak helyet, akik a Vadgesztenye Nyugdíjasklubban folytatják szabadidős tevékenységüket.

– A betelepülők és a helyiek számára is megnyugtató módon sikerült a helyközi közlekedést zavartalanná tenni, a közlekedési vállalattal rugalmasan meg tudjuk beszélni a Kapuvárra bejáró diákok utaztatását is – tette hozzá Fodor József.

Olvasóink írták

 • 7. Dörgés 2010. március 22. 23:32
  „????????????????????”
 • 6. Dörgés 2010. március 16. 19:52
  „??????????????????????????”
 • 5. Dörgés 2010. március 10. 21:22
  „Le sem szarnak. Míg nincs választási finis.”
 • 4. Dörgés 2010. március 08. 00:20
  „Még válaszra sem méltat a t. polgármester. Vagy csak homokba dugja a fejét a pénzcsinálás után? Milyen telek? Önkormányzati? Vagy saját? Régi polgármesteri hivatal is hirtelen eladásra hirdetve lett. Tényleg meg állt a fejlődés ott. Útat, házakat szét kur..az a rönkszálit és virágföld, osztrák vállalkozó kamionjai. De felújítást vagy javítást egyik sem csinál. Hamarosan itt a választás Ígéret az van, de változás csak utána lesz.”
 • 3. frezia63 2010. március 03. 15:49
  „Ki akar a ai világban a világ végére költözni?Munkahely?Bárhova menne dolgozni,átszállás,vagy autó.A törzsgyökeresek gyereke marad ott föleg.Osli egy külön világ.”
 • 2. Baradlay 2010. március 02. 23:56
  „Ki <moderálva> akar Osliba koltozni?”
 • 1. Dörgés 2010. március 02. 20:26
  „És mivel támogatják a fiatokat, ha oda költöznek??”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szemét és patkányok a temetőben

Illegális szemétlerakóvá vált a csornai Szent Antal-temető kerítésének környezete. A Jószív kft.-nek… Tovább olvasom