Kisalföld logö

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 20°C Még több cikk.

Tizenhatmillióból gazdálkodnak

Tizenhatmillió forint a Csornai Többcélú Kistérségi Társulás munkaszervezetének idei költségvetése.
Megalakult a Csornai Többcélú Kistérségi Társulás munkaszervezete. A csoport egyelőre a városházán dolgozik, október végén azonban a Laky Döme utcába költözik, ahol kialakítják a térségi irodát. A helyiségekben jelenleg még a festők tevékenykednek.

– Úgy tudom, a megyében a miénk az első olyan kistérség, amely felállította munkaszervezetét – tudtuk meg Papp Józseftől, a Csornai Többcélú Kistérségi Társulás elnökétől. – Eddig a csornai önkormányzat hivatala látta el a munkaszervezeti feladatokat, de tapasztalataim alapján azokban a kistérségekben hatékonyabb a munka, ahol saját szervezet dolgozik.

Papp József a Kisalföldnek elmondta: a hét dolgozó közül három belső ellenőr, mivel a társulás egyik vállalt feladata a belső ellenőrzés. A különböző önkormányzatok működését a térségi feladatellátás olcsóbbá teszi, mivel eddig maguk állták a költségeket, most pedig a kistérség finanszírozza azokat. Olyan önkormányzatok is vannak, melyeknél – a jogszabályi kötelezettség ellenére – anyagi vagy egyéb okból a belső ellenőrzés eddig egyáltalán nem működött – tette hozzá Papp József.
– A kistérségben megállapodás született arról, hogyan osztják fel egymás között a tagtelepülések intézményeit. A három illetékességi terület Csorna és térsége, Kóny és térsége, illetve Szil és térsége lesz – tájékoztatta lapunkat az elnök.

A munkaszervezet-vezető és a gazdasági vezető mellett két térségmenedzser irányítja majd a munkát. Ez utóbbi két szervező foglalkoztatására pályázaton nyert pénzt a társulás. Pk a csornai statisztikai kistérséghez tartozó települések számára végzik a területfejlesztési munkát. Rajtuk kívül egy humánreferens áll még munkába, aki szociális és közoktatási feladatokkal foglalkozik. A Laky Döme utcai iroda nemcsak nekik ad helyet, hanem ott dolgozik majd a Miniszterelnöki Hivatal kistérségi megbízottja és a kistérségi megbízottak regionális koordinátora is.

A munkaszervezet munkatársai közalkalmazotti státust kaptak. Van köztük közigazgatási és gazdálkodási tapasztalattal rendelkező, valamint pályakezdő is. A munkaszervezet működési költsége az idén 16 millió forint, ezt állami támogatásból fedezik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hazánk népszerű célállomás

Sipos Gabriella a szegedi Radnóti-gimnáziumban érettségizett, az egyetemet is a Tisza-parti városban kezdte, s magyar–történelem szakon Budapesten folytatta. A diploma megszerzése után férjével nyakukba vették a világot. A háromgyermekes családanya jelenleg az amerikai külügyminisztérium egyik intézetének az oktatója, férje a Világbanknál dolgozik. Tovább olvasom