Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Tizenharmadszor is tizenkét templom

Újabb „templomos” naptárral jelentkezett dr. Nagy Miklós acsalagi származású amatőr festő. A Németországban élő vegyészmérnök sorban a tizenharmadik albumát adta ki, melyben kisalföldi templomokat örökít meg.
Dr. Nagy Miklós eddig százötvenhat isteni hajlékot vitt vászonra és még mindig nem ért munkája végére. És hogy miért érez késztetést, hogy a térség valamennyi templomát lefesse?

– A mai, felgyorsult világban a templomok mellett is csak elrohanunk – válaszolt. – Észre sem vesszük, mennyi értéket, szépséget rejtenek. Nem jut eszünkbe, mennyit fáradtak velük tervezőik, építőik és a későbbiek, akik megőrizték nekünk ezeket az épületeket. Valamennyi más és más, de mindegyik csodálatos alkotása az embernek. Ha betérünk falaik közé, csend és áhítat fogad bennünket és miénk lehet az oly ritka pillanat: elfelejthetjük a kinti világot. Lelki megnyugvást adnak a templomok, ahol érezzük a Teremtő közelségét, ahol vigaszt kapunk, ha bánkódunk. Bízom benne, hogy Isten még sokáig ad erőt, egészséget és befejezhetem nagy munkámat.

Dr. Nagy Miklós a 2013-as naptárjában a bőnyi katolikus, a bodonhelyi evangélikus, a darnózseli, az enesei, a dunaszentpáli, a győrújfalui evangélikus, a höveji, a kónyi, a nagyszentjánosi, az ikrényi, a rábapatonai és a mosonszentmiklósi templomokat örökíti meg.
A kónyi templom a 2013-as naptárban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fegyvereket loptak a csermajori vadászházból

Az elmúlt napokban ismeretlen tettesek betörtek a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. csermajori… Tovább olvasom