Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Tizenegymillió eurós fejlesztés Kapuváron

Új pályázatuk vélhetően kedvezőbb elbírálás alá esik, erre Kóka János szakminisztertől ígéretet is kaptak.
– Rossz tapasztalataim ellenére is bízom az új pályázatunk sikerében – mondta Szalay Antal, az országban több helyen, így Kapuváron is működő Provertha Zrt. tulajdonosa. A szakminisztériumhoz még az elmúlt év májusában benyújtott és reményeink szerint sikeres pályázat eredményeképpen mintegy tizenegymillió eurós (2,8 milliárd forint) beruházással egy új galvanizáló- és egy modern forgácsolóüzemet hoznának létre Kapuváron.

Azt azonban Szalay Antal hozzátette: sikertelen pályázat esetén felmerült termelésük magyarországi kivonása is.

– Nyolcmillió eurót fektettünk be a jelenlegi kapuvári üzembe, tervezetten kétszáz dolgozóval, ám az ipari miniszter, forráshiány miatt, többször visszautasította a projekteket – beszélt az elmúlt évek nehézségeiről a tulajdonos.

Új pályázatuk vélhetően kedvezőbb elbírálás alá esik, erre Kóka János szakminisztertől ígéretet is kaptak. A létesítendő négy-ötezer négyzetméteres csarnok helyszínét már megvásárolták a jelenlegi üzem mellett az egykori vízműves telepen. A megépítendő csarnok létrehozásával a cég forgácsolókapacitást is létrehozna Kapuváron, melyben a legmodernebb technológiát használnák fel. E pályázat keretében sárvári üzemük bővítését is tervbe vették.
Szalay Antal kijelentette: a pályázat aláírása után szinte azonnal kezdődhet a beruházás, melynek folyományaként jelentősen bővülhetne a kapuvári alkalmazotti létszám.

– Egyik munkatársam immár hónapok óta dolgozik a kapuvári projekten, melynek pénzügyi fedezete már a cég rendelkezésére áll – tette hozzá a tulajdonos.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Klubszületésnap Rábacsécsényben

A rábacsécsényi Ágota Nyugdíjasklub a napokban tartotta születésnapi ünnepségét a helyi… Tovább olvasom