Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Tizenegyezer tő virág a közparkokba Kapuváron

Tizenegyezer virágot ültetnek ki idén a kapuvári közterületekre. A városi főkertész elmondta, most az amatőrfoci-pályák rendbetételére helyezik a hangsúlyt.

Tavaly az alközpontok voltak előtérben.

Hétfőn tartotta éves beszámolóját a képviselő-testület előtt Csapó András főkertész. Az idei tervekről kijelentette: a hangsúlyt a város több pontján található füves amatőrfoci-pályák rendbetételére helyezik. Májusban a közterületekre pedig tizenegyezer tő virágot ültetnek ki a szakemberek.

Csapó András beszámolójában elmondta, tavaly a legfontosabb munka a két alközpont parkosítása, virágosítása volt. Mind a Házhelyben, mind Gartán az újonnan kialakított játszóterek füvesítését, parkosítását végezték el a szakemberek. Emellett több fát, díszcserjét és örökzöldet ültettek ki az alközpontokban. Tavaly újrakavicsozták a Fő téri parkokat.

Kapuvári parkok: Nagy teljesítményű gépek segítik a kertészek munkáját.
Kapuvári parkok: Nagy teljesítményű gépek segítik a kertészek munkáját.

– Múlt évi munkáink közt egy ˝kedves esemény˝ is történt, a testület a várossá avatás negyvenedik évfordulójára negyven fát ültetett a liget és a Felsőmező utca közé – mondta Csapó András.

A parkokba idén tizenegyezer tő virágot ültetnek ki, melyet napjainkra hét-nyolc nagy teljesítményű gép segít.
Az idei tervekről szólva elmondta: a város parkjait, közterületeit három kategóriába osztották. A gondozottsági fok alapján tizenhét első, ugyanennyi második kategóriás parkja és harmincnégy külterjesen gondozott területe van Kapuvárnak.

A parkokba idén tizenegyezer tő virágot ültetnek ki, melyet napjainkra hét-nyolc nagy teljesítményű gép segít. A virágosítás mellett a hobbifocipályákat füvesítik idén, többek közt a Felsőmező utcában és a gartai Zrínyi utcában.

– Jelenleg árvácskák díszlenek a városi parkokban, májusban kezdjük a friss tövek kiültetését – mondta Csapó András.

Olvasóink írták

  • 3. KPL 2010. április 28. 19:04
    „Igen szép Kapuvár rendbe rakott részei, üdítő a szemnek! Az országban sokfelé járok és őszintén mondom, példát vehetne sok település. Így kellene, hogy kinézzen minden város Magyarországon, mert akkor embereknek sokkal jobb lenne a közérzete!”
  • 2. Dr.Kotász 2010. április 27. 22:51
    „A mozi előtt félig kiirtották a dzsungelt, de félbe maradt rendrakás. Szerintem be kellene fejezni a túlburjánzott növényzet kivágását, mert tele van emberi és állati ürülékkel meg szeméttel, aztán talán egy szép színfoltja lehetne a városnak pár paddal szép növényekkel. Arról nem is beszélve, hogy talán a kapuváriak újra rátalálnának a mozira.”
  • 1. tber 2010. április 27. 16:59
    „Reméljük szépek lesznek a parkok. Egy virágos gondozott parkban kedvét leli az ember és padon ülve gyönyörködik benne.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már nem csak a politika fontos - interjú Papp Józseffel

˝Egészen másként képzeltem a tizenhat évet, mint ami végül is lett belőle. Ez nem jelenti persze… Tovább olvasom