Kisalföld logö

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 13°C | 21°C

Tízből hat felderített bűnügy Csornán

Dr. Erdős István alezredes, csornai rendőrkapitány a napokban állománygyűlésen értékelte a kapitányság tavalyi munkáját.
Az adatok szerint 2014-ben az elmúlt öt év átlaga alatt volt az ismertté vált bűncselekmények száma a kapitányság területén. A regisztráltak száma ugyanakkor 25 százalékkal növekedett az egy évvel korábbihoz képest. Minden tíz esetből hatban felderítették az elkövetőt a rendőrök.

A közterületen elkövetett bűncselekmények száma nem számottevően – 124-ről 135-re – emelkedett. A lakásbetöréseket sikerült visszaszorítani, 28-ról 15-re. A rablások esetében kiemelkedőnek számító 80 százalékos felderítési eredményt ért el a kapitányság.

2014-ben a csornai rendőrök 11 esetben 26 migránst fogtak el, ami jelentős növekedést jelent. A tulajdon elleni szabálysértések száma tizenegy százalékkal csökkent, az eljárások közel felét eredményesen fejezték be. A kapitányság tavaly fokozott figyelmet fordított az ittas járművezetők kiszűrésére. Több mint 22 ezer alkoholszondás ellenőrzést végeztek el egy év alatt, 61 esetben jelzett ittasságot a műszer.

A baleseti helyzetet értékelve dr. Erdős István megállapította: a fokozott közúti ellenőrzések ellenére a balesetek száma nem csökkent. A sérüléses karambolok száma tizennyolc százalékkal emelkedett, melyen belül a halálos kimenetelű négyről kettőre csökkent.
Dr. Erdős István alezredes
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Akadémiai gép rázta a fákat

A farádi téesz „rázós" éveiről idézte fel emlékeit dr. Kocsis Sándor. A mosonmagyaróvári… Tovább olvasom