Kisalföld logö

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 9°C | 24°C Még több cikk.

Tíz településen már elérhető

Január elejétől után a kapuvári kistérség tíz településén már elérhető a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás.
A múlt évi szerződéskötés után január elejétől Kapuvár környékén is elérhető a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás. A környék tíz településén a Magyar Máltai Szeretetszolgálat nyújtja a szolgáltatást, de dr. Báthy Andrásné területi titkár megjegyezte: a munkában szorosan együttműködnek a kistérségi és kapuvári támogatószolgálattal. Báthyné szerint ez az együttműködés biztosítja, hogy a rászorultak ellátását egy kézben tartsák, ami szakmailag leginkább elfogadható.

Dr. Báthy Andrásné hangsúlyozta: jelenleg a készülékre várók igényeinek felmérése tart, a jogosultságot a törvényi előírásoknak megfelelően bírálják el. Fontos, hogy az igénylő mind szociálisan, mind egészségügyileg rászorult legyen, hiszen állami támogatás csak ilyen személyek után kérhető. A készülék igényléséhez szükséges formanyomtatványok már az illetékes önkormányzatoknál vannak, a jogosultságot a hivatalok és a Máltai Szeretetszolgálat közösen bírálja el, de minden esetben szükséges a háziorvosok javaslata.

A kapuvári kistérség – Kapuvár mellett – kilenc települése (Babót, Szárföld, Mihályi, Himod, Hövej, Kisfalud, Osli, Veszkény, Vitnyéd) lépett be a szolgáltatási körbe. A segítségnyújtást végző szeretetszolgálat győri diszpécserközpontjába – egy kapuvári átjátszón keresztül – érkeznek a hívások. A központból – ahol mozgássérültek látják el a kezelői feladatokat – értesítik az adott település gondozóját, aki felkeresi a rászorulót. Báthyné megjegyezte: a munkában részt vesznek a kapuvári családsegítők is.

A rendszerhez a tagönkormányzatok negyven készüléket (Kapuvár 24-et) saját erőből biztosítanak, ehhez a máltaiak hozzátesznek még harminc darabot. A területi képviselő hozzátette: lehetőség van a rendszer bővítésére is.

A beledi mikrotérség is?

A kapuvári kistérségen belül a beledi mikrotérség is hozzáférhetővé tenné az említett jelzőrendszer kiépítését (Kisalföld, 2005. nov. 29.), de dr. Gál László jegyző szerint egyelőre a környékbeli polgármesterekkel egyeztetnek a rendszer feltételeiről, ezután nyilatkoznak a szerződéskötésről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rábaközi belvíz: napi bosszúságok

Az esőzés és a havazás miatt már országszerte közel százezer hektár földterületet borít belvíz.… Tovább olvasom