Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Tíz éve egyházi fenntartásban

Dr. Pápai Lajos megyés püspök szerint ma is lehetséges keresztény ember módjára élni, a gyerekeket igényes követelményeket állítva nevelni, eszményeket nyújtani számukra.
Csütörtökön, Gyümölcsoltó Boldogasszony napján emlékeztek meg Csornán a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskola egyházi újraindításának tizedik évfordulójáról. Az elmúlt években óvodával, zeneiskolával bővült, ma már II. Rákóczi Ferenc Katolikus Közoktatási Központ nevet viselő, felújított intézmény jubileumi ünnepségének forgatókönyvét kissé átírta a zord időjárás: a programok a Jézus Szíve-templomban és az iskola ebédlőjében zajlottak.

A templomi ünnepségen Fehér Lászlóné igazgató mondott köszöntőt. Reményét fejezte ki, hogy az egyházi iskolák történetében a tíz évvel ezelőttihez hasonló újrakezdésre nem lesz szükség.
A továbbiakban elismerésben részesültek azok, akik segítették az iskola munkáját. Fehér Lászlóné emlékplakettet adott át dr. Pápai Lajos megyés püspöknek, az Isteni Megváltóról Nevezett Nővérek képviselőjének és Németh László plébánosnak.

Ezután dr. Pápai Lajostól vehetett át emléklapot és plakettet Krassné Bokory Márta, aki az iskolaszervezés idején polgármester volt, s mostanában mecénásként segíti az intézményt, az újraindított iskola első igazgatója, Kemenesi Ágostonné, az iskola egykori diákja, a város és a térség országgyűlési képviselője, Áder János, az iskolaszék elnöke, Bognár László és tagja, Horváth László. Elismerésben részesült a németországi támogató Paul Kaiser atya, valamint a helyi televízió tulajdonosa, Molnár Ferenc.

Az ezt követő hálaadó szentmisén dr. Pápai Lajos egyebek mellett arról beszélt, hogy ma is lehet keresztény ember módjára élni, a gyerekeket igényes követelményeket támasztva nevelni, eszményeket állítani eléjük. Lehetséges az emberi, a keresztény élet, a felelősségteljes készülődés a hivatásra, a házasságra, ma is lehetséges a hűség, a felelős elkötelezettség, a közösség szolgálata.

A szentmise után Hargitay Manga, az Isteni Megváltóról Nevezett Nővérek rendfőnökének helyettese, Áder János, Szabó Miklós, a megyei közgyűlés alelnöke, a szülők részéről Bognár László köszöntötte a jubiláló intézményt. Szabó Miklós emléklapot és pénzbeni támogatást adott át az iskolának a könyvtár fejlesztésére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Első lépés az elektronikus közigazgatás felé

Sikeres pályázatnak köszönhetően Csorna gesztorságával további hat település önkormányzatánál… Tovább olvasom