Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 08. 30. vasárnap - Rózsa

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Rábaközi hírek - Csorna és Kapuvár hírei > Tíz év alatt négymillió euró adomány a megyébe

Tíz év alatt négymillió euró adomány a megyébe

Kapuvár - A pforzheimi (Németország) Német–Magyar Baráti Társaság tíz év alatt közel négymillió eurónyi adományt, kórházi és iskolai felszerelést hozott megyénkbe.

Turbók Attila - 2010.06.07. 08:48
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

A társaság kifelé a hungarikumokat népszerűsítené, de foglalkoznak üzleti kapcsolatok közvetítésével is.

Dr. Joachim F. Rösch elnök vezetésével a németországi Pforzheim város küldöttsége járt a múlt hétvégén Kapuváron. A Baden-Württemberg tartományi város Német–Magyar Baráti Társaságának küldöttségét Szalay Antal gyártulajdonos látta vendégül. A társaság elnöke portálunknak elmondta, a komoly magyar diaszpórával rendelkező pforzheimbeli társaság 2000- ben alakult, humanitárius segélyek, iskolai, egészségügyi felszerelések Magyarországra való irányítására. Ezenkívül foglalkoznak üzletemberek, befektetések közvetítésével és a kulturális kapcsolatok szélesítésével.

Joachim F. Rösch
Joachim F. Rösch

Jelenleg százötven pforzheimi taggal büszkélkedhetünk, Magyarországról is számos szimpatizánsunk van - mondta Joachim F. Rösch.
– Jelenleg mintegy százötven pforzheimi taggal büszkélkedhetünk, ám azt is ki kell emelnem, hogy Magyarországról is számos szimpatizánsunk van – mondta Joachim F. Rösch. Hangsúlyozta, a társaság megalakulása óta négymillió eurónyi adomány érkezett Győr-Moson-Sopron megye iskoláiba, kórházaiba és egyéb intézményeibe. A meglehetősen komoly adományok szállítását és elosztását Szalay Antal vállalta magára. Az adományok Pforzheim és környékének intézményeitől, vállalkozóitól és cégeitől származnak, ahogy a társaság elnöke hozzátette, komoly kapcsolatokkal rendelkeznek a német városban. – Úgy vélem, az adományok magyarországi szállításán túl a hungarikumok németországi népszerűsítése a legfőbb szándékunk, ám nem felejtkezünk el a befektetések, üzletemberek összehozásáról sem – mondta Joachim F. Rösch. Hétvégi programjaikban a kapuvári látogatáson túl Európa kulturális fővárosát, Pécset, Budapestet és Győrt is meglátogatták a Német–Magyar Baráti Társaság tagjai.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...