Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Tíz bűnösből hatot elfognak

Csorna közbiztonsága továbbra is jó, derült ki a város rendőrkapitányának beszámolójából.

Dr. Erdős István csornai rendőrkapitány ezek között említette meg a decemberi rablássorozatot. Mint fogalmazott, a rendőri gyakorlatban is példátlan, hogy negyven percen belül ugyanazok a személyek három súlyos bűncselekményt kövessenek el. Mint a Kisalföld is megírta, december 22-én két férfi rövid időn belül a nyílt utcán vert meg két fiatalembert, majd elrabolták értékeiket. Utána otthonában bántalmaztak egy idős asszonyt. Az alezredes megjegyezte: három órán belül azonosították az elkövetőket, akiket végül nemzetközi körözés kiadása után Angliában fogtak el. Ugyanennek a két tettesnek a számlájára írható három garázs kifosztása, egy lakásbetörés, illetve egy üzem kéretlen meglátogatása.

Ugyancsak a helybeliek biztonságérzetét befolyásoló sorozat kezdődött 2012 áprilisában. Hat társasházi lakást törtek fel ismeretlen tettesek, akikről később kiderült, hogy utazó bűnözők. A csornai rendőrök információi alapján Békés megyében fogták el őket.

A statisztikai adatokról a kapitány elmondta: Csornán az ismertté vált bűncselekmények száma 13,7 százalékkal csökkent, 270-ről 233-ra. Több lett viszont az erőszakos eset. Amíg például 2011-ben 19 garázdaság történt, addig tavaly 29. Dr. Erdős István úgy tájékoztatott, számottevően esett vissza a vagyon elleni bűncselekmények száma.

Összességében a csornai rendőrök nyomozási eredményessége 64,3 százalékos volt. Azaz tízből hat bűncselekmény elkövetőjét felderítették.
A Kisalföld által megkérdezett csornaiak úgy látják: gyakran látni olyan alakokat a városban, akiktől jobb, ha távol tartják magukat.

– A magunkfajta idős embereket hamar megrezzegetik –mondta Kránitz Ferencné. – Sötétedés után mi nem is megyünk ki. Igaz, otthon sem lehetünk teljes biztonságban. Elég, ha csak a decemberi esetre gondolunk, amikor azt a szegény asszonyt megverték. Én jobban örülnék, ha több rendőr mozogna az utcákon. Főleg éjszaka lenne ez fontos.

Olvasóink írták

 • 3. sote68 2013. március 21. 19:28
  „Üdv! A statisztika úgy látom bűncselekméényekről szól, a szabálysértésekkel vajon mi lehet a helyzet? Sebességhatár túllépése ugye pl. az. VALÓBAN KÍVÁNCSI LENNÉK EGY OLYAN STATISZTIKÁRA, HOGY A SEBESSÉGMÉRŐ KÉSZÜLÉKKEL HÁNY KAMIONSOFŐR ELLEN INDULT ELJÁRÁS ÉS HÁNY FORINT BÍRSÁGOT SZEDETT BE A RENDŐRSÉG. Naponta 4000-4500 kamion halad át Csornán naponta. Ezek jó része szabálysértő, az ember szabad szemmel is látja. MENNYIT SIKERÜLT MEGBÜNTETNI? A SAJTÓ TISZTELT KÉPVISELŐJE KIDERÍTHETNÉ EZT A TULAJDONKÉPPEN KÖZÉRDEKŰ ÉS MINDEN CSORNAIT ÉRDEKLŐ ADATOT.
  A város egyébként miért nem végezhet sebességmérést és birságolást? Végül is az itt lakók szenvedik meg ezt a problémát. Ha csak a belvárosi szakaszt nézzük, rendszeres gyorsulási verseny van a két körforgalom között.
  JÓ KIS DEMONSTRÁCIÓT KELLENE SZERVEZNI CIVILEKKEL! Bosszantanak a kamionok, hát bosszantsuk mi is őket. Én tudom hogy ők is csak dolgoznak, de itt már nincs több levegő!!!
  Egy kamion 3375 Ft-ért tranzitálhat Magyarországon (Pl. Rajka-Rédics kb. 300 km, ez kb 11 Ft/km) Ausztriában egy kilóméter autópályán egy kamionnak kb. 100 Ft. Tehát miért is járnak erre??? Normális az, aki a hazai tarifát kitalálta?
  Másrészt, ha a 4000 kamion csak 3375 Ft-ot fizet naponta, akkor az kb. 1200000 Ft havonta. Ez a pénz meg hol van?”
 • 2. Mátyásfeketeserege 2013. március 21. 16:17
  „A statisztika engem sem érdekel meg szerintem mást sem mivel az nagyon is manipulálható, volt ismerősöm akinek addig magyarázták hogy ne tegyen feljelentést úgysem lesz meg az elkövető, vagy az értékét úgysem kapja már vissza, amíg inkább odébbállt. A trafipaxnál is csak a magyart büntetik mert köztudott hogy a külföldieket rendszám alapján nem lehet beazonosítani, este 10 óra után nem lehet kimenni Bősárkányba mert a kamionok 90 el hajtanak végig a falun és senki nem csinál vele semmit.De az éber rendőrök minden nap óramű pontossággal állnak a 85 úton már 3 órától. csak arra lennék kíváncsi hogy a mellékutcába ki van olyankor? mert szerintem senki. mert az az 1 Skoda yeti ami kerüli a várost az elég kevés ám, na jó jobb esetbe 2.

  de az tény amit Gabesz is irt a közbiztonság sokat romlott mióta kapitányváltás volt...”
 • 1. GabeszI 2013. március 20. 20:59
  „Mélyen Tisztelt Rendőrkapitány Úr! Az Ön regnálása óta kifejezetten romlott a közbiztonság Csornán. A statisztika nem érdekel, mert abból olyat készítenek, amilyet akarnak. Nagyon sok ember már nem is tesz feljelentést, mert úgy sincs értelme. Ami viszont tény. Az embereket kifosztják a városban, leütik. Soha nem volt még, hogy idős embert a saját házában megkötözik, kifosztják. Tudok olyan társasházat, ahol az eltelt néhány évben négyféle banda tört be. Önök mit is tesznek eközben? - Trafipaxoznak. A közismert Class FM minden reggel a csornai rendőrök szokásos mérési helyszínein gúnyolódik, az országszerte közismert "babakék transzporteren" Mikor megtudják, hogy csornai vagyok, mindenki ezzel szólít meg. Mindezek mellett a lengyel, lett, litván kamionosok a Dózsa György utcánál esténként már vagy 80-al húznak Óvár felé. Ez viszont senkit nem érdekel, a lakókon kívül. Fegyveres rablás a belvárosban és hasonló dolgok borzolják a lakók idegeit. Ugyanakkor a város lakóit vegzálják a rendőrök rendszeresen a piactéren igazoltatás címén. Csak egy megjegyzés, ha Önök a közbiztonságot is olyan kiemelten kezelnék, mint a pénzbeszedést az autósoktól, városunk biztonságos hellyé változhatna.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hetvenhét tanuló versengett németül

A csornai II. Rákóczi Ferenc Katolikus Közoktatási Központ ebben a tanévben is megrendezte a Deutsch… Tovább olvasom