Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Tíz-tizenöt új munkahely jön létre

Késztermékek gyártásával is foglalkozik szeptembertől a csornai Hantech rt. Bálázógépekhez készítenek csomagoló-fóliázót, az ipari parkban pedig egymilliárd forintos beruházást terveznek.
Idén szeptembertől külföldi piacra késztermékgyártással is foglalkoznak a csornai Hantech rt. üzemében – jelentették be ünnepélyes keretek között a minap a társaság tulajdonosai és vezetői. A rendezvényen arról is szó volt, hogy a cég megvásárolt a város ipari parkjában egy 3,3 hektáros területet. Az ingatlanon az ígéret szerint egymilliárd forintos beruházást kezdenek el.

„ Az ipari parki beruházás új munkahelyeket teremt. A térség nagy múlttal rendelkező mezőgazdaságigép-gyártásának hagyományait meg tudjuk őrizni és remélem, hogy a következő időben egy régió- és városfejlesztési program indulhat el."

Puzsa Gyula, az rt. vezérigazgatója a Kisalföld érdeklődésére elmondta: szeptembertől bálázógépek csomagoló-fóliázó részét gyártják Csornán. Jelenleg e terméknek, illetve a bálázónak más alkatrészei készülnek a gyárban.

– A fejlesztés első lépése már megtörtént, ami közel 140 millió forintos beruházás volt – tájékoztatott a vezérigazgató. – Ehhez pályázati támogatást is sikerült igénybe vennünk, porszóró és szemcseszóró berendezést, NC-gépeket, hegesztőgépeket szereztünk be. A komplex fejlesztéssel a Hantech rt. stratégiai pontjait erősítettük meg ahhoz, hogy késztermékeket is tudjunk gyártani.

Puzsa Gyula szerint a szükséges munkaerő a megrendelések függvénye, első lépésben legalább tizenöt-húsz új munkahellyel számolnak. Szakképzett dolgozókat várnak, elsősorban hegesztőkre lenne szükség. A tervek szerint a szeptemberi kezdés után évi 300 darab késztermék gyártására kerül sor, de a későbbiekben a megrendelések emelkedésével is számolnak az rt. irányítói.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az élettársnak is joga, kötelessége

A temetőkről és a temetkezésről szóló törvényt 2005-ben módosította az Országgyűlés. A változások érintik az önkormányzatokat, a szolgáltatókat, de a temettető hozzátartozókat is. Csornán a napokban szervezett fórumon Prutkay János, a Belügyminisztérium munkatársa és dr. Ladocsy Géza, az Országos Temetkezési Egyesület elnökhelyettese tájékoztatta az érdeklődőket. Tovább olvasom