Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Titkos sziget és tengópálya

Kapuvár - Ötvenmillió forint pályázati pénzt hatmilliós önrésszel két alközpont fejlesztésére nyertek állami támogatásként a kapuváriak. A fejlesztési pénzből Gartán a Szent Katalin utca környékét, a Házhelyben pedig a vendéglő és az iskola környezetét csinosítják.
– A város nagy figyelmet szentel a „külső kerületek" fejlesztésére is, ezért adtuk be a nyugat-dunántúli operatív programba a két alközpont fejlesztési pályázatait és örömünkre megkaptuk a teljes pályázott összeget – nyilatkozta a Kisalföldnek Hámori György kapuvári polgármester. A Regionális Fejlesztési Tanács két fordulóban mintegy 1,7 milliárd forint kiosztásáról döntött, ebből a kapuváriak ötvenmillió forintot kaptak, melyhez a városháza hatmilliót
tesz hozzá.

A pénzből a házhelyi és a gartai alközpontokat fejlesztik.

Gartán elsősorban a Szent Katalin utca környékét teszik rendbe. A környék a legutóbbi időkben többször került lapunk hasábjaira, jobbára az éppen aktuális áradás miatt (Kisalföld, 2007. szeptember 8. – „Úszik Garta"). Az alközponti fejlesztések centruma az artézi kút és környéke. A tervekben ennek díszkúttá alakítása, a tér díszburkolatos lefedése és a környező árok befedése szerepel. Az orvosi rendelő mentén meglévő nyolc parkoló mellé – az árok túloldalára – még kilencet terveznek. A parkolók végén egy fahíd vezet majd át a nyitott árkon. A meglévő árkok által határolt játszótér cserjékkel körbevont, egyfajta „titkos" szigetként készül el. Több fasort is ültetnek.

Garta: Az 1935-ben fúrt artézi kutat felújítása után a tér központjának szánják.
Garta: Az 1935-ben fúrt artézi kutat felújítása után a tér központjának szánják.

Az ötvenhatmilliós beruházás másik helyszíne a házhelyi alközpont. A tervek szerint a vendéglő, a vegyesbolt és az iskola által határolt területen díszburkolat és harmincnyolc parkoló kialakítása, valamint a játszótér fejlesztése szerepel. A környék vízelvezető árkainak egy részét is lefednék. A játszótér környékének növényzetét is felújítják és szerepel egy tengópálya létesítése is.

– Az előkészítésekkel együtt jövő tavasszal megkezdődhetnek a munkák, s 2009 vége előtt szeretnénk is befejezni – ígérte a polgármester.

Olvasóink írták

 • 6. jobbos 2008. október 19. 19:25
  „Jó pályázat kell és megfelelő hozzáállás. Nem a sárdobálás mindenáron. Közös célok kitűzése és ezek mentén összefogás. Vitázni lehet és kell is, de a vita egy eszköz, nem pedig maga a cél. Nem legyőzni kell a másikat, hanem meggyőzni. A sikereknek közösen örülni, a kudarcokból meg tanulni. Talán valami elindult Kapuváron, reméljük a folytatás is ilyen lesz. KV-nak nagyon igaza van szerintem is!!!”
 • 5. balos 2008. október 17. 16:27
  „Az önkormányzatnak én is gratulálok!
  Városunk az utóbbi időben, sok- százmilliós pályázati pénz tudott elnyerni. Jó példa, hogy a jobboldali önkormányzat is támogatható, ha jó pályázatot nyújt be.
  Tisztelettel!
  Kv egyetértek veled!”
 • 4. Kabóca 2008. október 16. 11:08
  „Innen Csornáról is gratulálok Kapuvárnak.
  Öröm látni, ha valami fejlődik.
  Szép napot!”
 • 3. Kv 2008. október 16. 10:15
  „Kedves Így van!

  Ha elfogadjuk azt a tényt, hogy egy várost a lakosai határoznak meg, akkor az általad írt belső rothadásnak Te is része vagy. Ha nem tetszik, tégy ellene. A gartai alközpont szépítéséhez szívesen látunk egy lapát erejéig.”
 • 2. Így van! 2008. október 16. 08:53
  „Így van!Gratulálok!Ha már belülről rohad,legalább kívül legyen szebb!”
 • 1. copu-vari 2008. október 15. 21:54
  „Helyes! Gratuláloka az elképzeléshes! Remélem impozáns területekkel bővül Kapuvár egyes része!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünnepi lovasverseny

Farád - A Rábaközi Lovas Klub megalakulásakor az alapítók célul tűzték ki a lovashagyományok… Tovább olvasom