Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Tisztújítás a kutyásoknál

Kapuváron a hét végén országos CAC-kiállítást rendeznek. Közel ezer kutya érkezését várják, 125 fajta képviseletében.
A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének (MEOE) kapuvári szervezete a napokban tartotta tisztújító közgyűlését. Új elnökséget választottak, majd az elkövetkező időszak feladatait tárgyalták meg.
A tisztújító közgyűlésen Kiss M. Sándor elnök az egyesület harmincéves múltjáról szólva sajnálattal említette meg, hogy húsz évvel ezelőtt sokkal több tagot számlált szervezetük.

Szólt a nyolc évvel ezelőtti viharos taggyűlésről, amikor az akkori kutyakiképző iskola vezetője a tagságot megosztva kilépett a szervezetből, s kiképzőiskolát is indított. Erre területet is kapott a várostól. Ekkor a helyi kutyások ingatlan nélkül maradtak. Később hozzájutottak egy elhanyagolt parcellához a Kis-Rába melletti erdőben, de miután rendbe tették, lakossági panasz és egy képviselő felháborodása miatt kénytelenek voltak távozni az ingatlanról. Erre másik telket kértek, s jelenleg a strand és kemping melletti részen van a kiképzőiskolájuk. Az elnök hangsúlyozta: elégedett a jelenlegi területtel. A kiképzőiskolát az elkövetkezőben is szépíteni, csinosítani akarják, tervezik egy faház felállítását is.

Az elnök elmondta anyagi helyzetük jó, köszönhetően annak, hogy az egyesületi tagok társadalmi munkában végzik tevékenységüket. Ügyüknek szeretnének még több hívet megnyerni, ezért az iskolákban tájékoztatókat és a kutyatartást népszerűsítő órákat tartanak.
Kiss M. Sándor elmondta: nagy feladatra készülnek, hiszen a hétvégén országos CAC-kiállítást rendeznek a városban, ahová közel ezer kutya érkezését várják, melyek 125 fajtát képviselnek.

Az elnökség

A kapuvári szervezet „régi-új" elnöke Kiss M. Sándor lett, a vezetőség tagjai: Kiss György Imre és Áder Tibor, a felügyelőbizottság elnökévé Molnár Jánost választották a tagok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ülést tart a képviselő-testület

A csornai önkormányzat képviselő-testülete csütörtökön délután két órától tartja júniusi rendes… Tovább olvasom