Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Tisztázatlan az iskolák és az orvosi ügyelet jövője

Harmadik találkozójukon sem tudta megalakítani a tizenkilenc polgármester a kapuvári kistérségi társulást. A tanácskozás során leggyakrabban az oktatás és a körzeti orvosi ügyeleti rendszer kérdése merült fel.
Harmadszorra sem sikerült tető alá hozni a kistérségi társulást szerdán a kapuvári városházán, noha a tanácskozás előtti beszélgetésekből ez a szándék körvonalazódott. Biró Péter kapuvári elöljáró a tanácskozás után kijelentette, a résztvevők közül csak nyolc polgármester érkezett testületi felhatalmazással az ülésre, a többiek a részletek kidolgozatlansága miatt még határozatlanok.

A megbeszélésen vita alakult ki az oktatási rendszerről. Az elöljárók az iskolák esetleges megszűnése vagy összevonása miatt aggódtak. Ahogy azt Szűcs László ciráki igazgató megfogalmazta, a kis iskoláknak nincs jövőjük és ezt a tendenciát látja a kormány törvényalkotó munkájában. Ezen túl az esetlegesen pályázható százhúszmillió forint megnyerését sem látja biztosítottnak.

A másik, sok vitát szolgáltató téma az orvosi ügyelet ellátása volt. Ez utóbbiról Boros János, a kapuvári önkormányzat egészségügyi bizottságának elnöke elmondta: a központi orvosi ügyelet ellátására a kapuváriak részéről minden feltétel adott, szívesen várják a csatlakozni vágyókat, természetesen a kistérségi társulás keretein belül.
A résztvevők közül most többen úgy vélték, a törvény előírásai amúgy is teljesíthetetlenek a megalakuló kistérségek számára, nem csodálkoznak hát az ülés eredménytelenségén. Végül június másodikára napolták el a döntést a kistérség létrehozásáról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhunyt a megye legidősebb asszonya

A megye legidősebb asszonya, Szentes Józsefné 105 éves korában elhunyt Budapesten. Utolsó kívánsága… Tovább olvasom