Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Tiszta erdőt, szép mezőt!

Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkeresztet kapott  Nagy László Fertő–Hanság Nemzeti Park nyugdíjas őrkerület-vezetője.
„ Tiszta erdőt, szép mezőt!" – így köszönt Nagy László, a Fertő–Hanság Nemzeti Park nyugdíjas őrkerület-vezetője, a Hanság elhivatott védelmezője. Nemzeti ünnepünk alkalmából Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszttel ismerték el természetvédelmi munkáját. Már a Hansági Tájvédelmi Körzet megalakulásakor is a természetvédelem határozta meg Nagy László mindennapjait. A több mint két évtizedes munkájáért Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszttel tüntették ki az idén 61 éves kapuvári férfit, aki saját bevallása szerint soha nem is akart mással foglalkozni, mint a természet védelmével.

– Fiatal korom óta minden kincsét ismerem a Hanságnak. Ha van a világon szent táj, számomra ez az – mondja. – Osliban születtem, majd Kapuvárra kerültem. Ismerőseim a Hanságra gondolva azt szokták mondani, nagy birtokom van. Ez nem igaz, én vagyok a Hanságé. Szeretem a világot, szerettem volna mindent megismerni belőle, de nem úgy, hogy elutazom innen.

Az itteni természeti értékeket akartam a lehető legközelebb hozni magamhoz, azt hiszem, sikerült. A kitüntetés azt sugallja számomra, hogy jó úton haladok és tennem kell tovább a dolgom. Igaz, hogy már nyugdíjas vagyok, de ha a jó Isten segít, továbbra is szolgálni szeretném a nemzeti park munkáját. Ez csak egy állomás, nem egy életút vége – mondja Nagy László.
A március 15. alkalmából átadott díj a kitüntetett szerint a magyar természetvédelem és a Fertő–Hanság Nemzeti Park munkájának elismerése is.
– Nem az én kitüntetésem a fontos, akkor vagyok boldog – vallja őszintén –, ha ez a táj is megkapja a méltó elismerést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hétvégi garázdaságok ellen

Minap a városházán találkoztak Kapuvár vezetői és a nagyobb szórakozóhelyek tulajdonosai és üzemeltetői. A tanácskozáson részt vett Szabó Iván alezredes, rendőrkapitány is. A megbeszélés egyetlen témája a városban hétvégente tapasztalható, egyre nagyobb méreteket öltő garázdaság megfékezése volt. Tovább olvasom