Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Tiltakozó aláírások a kormányfőnek

Kistelepülési polgármesterek küldöttsége járt a miniszterelnöknél, hogy segítségét kérjék a postabezárások ügyében. A kormányfő titkárságvezetőjének adták át nyilatkozataikat, közel ötezer tiltakozó aláírással együtt.
Postáikat féltik a kistelepülések lakói. Megyebeli polgármestereink küldöttsége még Budapesten, a Miniszterelnöki Hivatalban is járt, hogy a kormányfő segítségét kérje. Medgyessy Péterrel nem találkoztak, így titkárságának vezetője, Dénes Andrásné vette át a tiltakozó aláírásokat és az önkormányzati nyilatkozatokat.

– Már a sobori összejövetelünkön szó volt arról, hogy az érintett községek képviselő-testületei nyilatkozatban tiltakoznak a postabezárások ellen, illetve ezzel párhuzamosan aláírásgyűjtési akció is indult – számolt be a történtekről Nemes László, Sobor polgármestere, aki a küldöttségnek is tagja volt.
– Ezeket a nyilatkozatokat, valamint körülbelül ötezer aláírást vittünk Budapestre becsomagolva, nemzeti színű szalaggal átkötve. A titkárságvezető meghallgatta szóbeli kiegészítésünket, és érdeklődött a konkrét probléma felől.

Nemes László
A polgármesterek – Nemes László mellett Takács Lajos Dénesfáról, Póczik András Páliból és Radics László Répceszemeréről – nyomatékosították, hogy a kistelepülések érdekeit minden eszközzel védelmezni fogják, hisz megválasztásukkor ezt vállalták. Első körben azt kérték Medgyessy Pétertől, hogy vegye komolyan felvetésüket, vizsgálja meg a lehetőségeket, és törekedjen arra, hogy a postahivatalok megmaradjanak.

– Nem tudjuk a posta vezetőinek indokát elfogadni, amelyben az ÁNTSZ-re hivatkoznak és arra a hatalmas költségre, melybe a hivatalok felújítása kerül, hogy megfeleljenek az előírásoknak – folytatta Nemes László.
– A mobilpostáknál vajon hogyan oldják meg ezt a kérdést, hogyan felelnek meg ezek a higiéniai követelményeknek?
– Azt is elmondtuk a titkárságvezetőnek, hogy országos összefogást kezdeményezünk, hogy szavunkat hallassuk és egy esetleges demonstrációtól sem riadunk vissza – mondta Nemes László, Sobor polgármestere.

A budapesi találkozón Dénes Andrásné azt ígérte a polgármestereknek, hogy az elmondottakat továbbítja a kormányfőnek, aki a későbbiekben ad választ.

Takács Lajos, a négyszázhetven lakosú Dénesfa első embere már a postabezárásokról szóló első hírek után keményen kiállt községe mellett és minden fórumot megragad, hogy tiltakozzon a szerinte ésszerűtlen és a falvak elsorvadását eredményező döntés ellen.

– Dénesfát a között a tizenkét település között említették, ahol elsőként szüntetnék meg a postát – fogalmazott Takács Lajos. – Annyi eredményt sikerült elérnünk, hogy erről a listáról lekerültünk, így a július elsejei bezárás sem történt meg.

Nemes László szerint három fő kérdés jelentkezik a postabezárásokkal kapcsolatban. Egyrészt, hogy mennyi a kisposták okozta tényleges veszteség, mennyibe kerül a posta modernizációs programja, illetve mennyibe kerül a mobilposták üzembe helyezése, valamint fenntartása. A sobori polgármester azt mondja: ha mindezt kiszámolnák, kiderülne, hogy az új megoldás sokkal többe kerül, mint a mostani, ráadásul a szolgáltatás színvonala is csökkenne.

Kapcsolódó cikkek >>

55 kisposta lesz idén a mobilposta-hálozat ''áldozata'' (2003-05-30) >>
A posta házhoz megy (2003-06-16) >>
A postás ezentúl csenget (2003-05-15) >>
Házhoz megy a posta (2003-06-16) >>
Közösen a postákért (2003-06-02) >>
Kísérleti mobilposták (2003-06-16) >>
Maradnak őszig a kisposták (2003-05-27) >>
Megyénkben tizenkét postát zárnak be (2003-05-13) >>
Mobilposták Ausztriában (2003-06-18) >>
Mozgóposta járná a kisfalvakat (2003-05-07) >>
Postabezárások (2003-05-13) >>
Tiltakozó aláírások a kormányfőnek (2003-07-07) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szent fényt hagyott maga után

Negyedszázada, 1978-ban Pannonhalmán halt meg Mécs László. A premontrei pap-költő a negyvenes… Tovább olvasom