Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Tilos a fürdés a vadvizekben

Az élővizekben való fürdőzés számos veszéllyel jár, s tavaly is több halálos áldozatot követelt. Kapuváron szerencsére az utóbbi időben halálos vízi baleset nem volt.
Kapuváron csakis a városi strandon szabad fürödni. A tiltott helyen lubickolókat a rendőrség folyamatosan ellenőrzi.
– Az elmúlt években Kapuváron és a környék falvaiban nem volt haláleset tiltott helyen fürdőzés miatt – mondta Bencsics Zsolt rendőr őrnagy. A közrendvédelmi és közlekedésrendészeti osztályvezető hozzátette, nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy a bányatavakban való fürdőzésért a vízmélység és a vízrétegek közötti hőmérséklet-különbség miatt akár az életünkkel is fizethetünk.
Bencsics Zsolt szerint a legveszélyeztetettebb korosztály éppen a nyári szünetét töltő diáksereg. Közülük is a tizenöt és húsz év közöttiek, akik már elég bátrak ahhoz, hogy a vadvizekben hűsöljenek. A tiltott helyen fürdőzést a rendőrség folyamatosan ellenőrzi. A lubickolónak nemcsak a pénztárcája bánhatja a helyszíni bírságot, de számolnia kell azzal, hogy szabálysértési eljárást indítanak ellene.
– A kapuvári kapitányság illetékességi területén egyetlen helyen lehet fürdeni, a kapuvári strandon – közölte az őrnagy. A jogszabály szerint a szabad vizeken a település jegyzője jelölhet ki fürdőzésre alkalmas területet, melyről tájékoztatni kell a lakosságot. A kapuvári rendőrség adatai alapján ilyen helyet ebben az évben nem jelöltek ki sem bányatavakban, sem folyóvizeken. Vagyis marad a strand. Bármennyire is szeretnénk, nem ejtőzhetünk a Rábában és a Kis-Rábában sem. Az osztályvezető elmondta, a kapitányság területéhez tartozó rövid Rába-szakaszon a gátőrrel közösen ellenőrzik a tilosban fürdőzőket és a gáton közlekedőket is. A rend őrei idén is nagy odafigyeléssel igyekeznek megelőzni a tragédiákat a város és a falvak határaiban egyre jobban szaporodó bányatavakon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új tetőt ér az emberség

Május közepén a kapuvári Csóka család házának teljes… Tovább olvasom