Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Tettre kész vagyok, rajtam semmi sem fog múlni

A csornai önkormányzat új képviselő-testülete Turi György polgármester javaslatára a 28 éves Gyopáros Alpárt választotta alpolgármesternek.
A csornai önkormányzat új képviselő-testülete Turi György polgármester javaslatára a 28 éves Gyopáros Alpárt választotta alpolgármesternek.

– Bár az egyéni választókörzetben jelentős fölénnyel nyert, talán mégsem árt, ha röviden bemutatkozik.

– Csornán élek, hat éve a szombathelyi Berzsenyi Dániel Főiskolán történelem és európai uniós szakértői diplomát szereztem. Ezt követően közel egy évet töltöttem az Egyesült Királyságban, egy Londonhoz közeli településen. A hazatérésemet követő évben nemzetközi felsőfokú angolnyelv-vizsgát tettem. Dolgoztam az Ifjúsági és Sportminisztérium háttérintézményénél, a Mobilitásnál, három éve a csornai Arany János Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Pedagógiai Szakszolgálat pályázati referense vagyok. Az elmúlt év tavasza óta a Nyugat-Magyarországi Egyetemen szerzett felsőfokú projektciklus-menedzseri szakképesítéssel rendelkezem.

– Ki állt elő az ötlettel, hogy ön lehetne az alpolgármester, s egyáltalán mikor kezdett politizálni?

– A polgármester úr a választás után egy héttel kérdezte meg, hogy vállalnám-e a tisztséget. Túl sok gondolkodási időt nem kértem. Egyrészt azért nem, mert a választási kampányok során bebizonyosodott, hogy jól együtt tudok dolgozni azokkal, akiket képviselőnek választottak. Másrészt azért, mert csornai polgárként látom, hogy mennyi megoldásra váró gond van a városban. Én tettre kész vagyok, rajtam semmi sem fog múlni. Politikai pályafutásom jelentősebb szakasza pedig akkor kezdődött, amikor 2003-ban Áder János országgyűlési képviselő választókerületi titkára lettem.

– Alpolgármesterként nyilván a polgármester helyettesítése, illetve az általa meghatározott tennivalók ellátása lesz a feladata. Van olyan terület, amely közel áll a szívéhez?

– Azokkal a területekkel szeretnék foglalkozni, amelyek a képzettségem és munkatapasztalatom szerint erre predesztinálnak, és amelyeknél a színvonalemelés elsősorban a pályázati eredmények függvénye. Így az intézményfejlesztés, az idegenforgalom, a nemzetközi együttműködés, a társadalmi kapcsolatok, az ifjúsági információ, illetve a szabadidősport.

– Csornán sokat emlegetett téma a munkahelyteremtés és a termálfejlesztés. Önnek mi a véleménye ezekről?

– Feltételezésem szerint abban, hogy a munkahelyteremtő beruházások elkerülték Csornát, a korábbi városvezetésnek is része van, hiszen volt olyan időszak, amikor a külföldi befektetők szinte ellepték az országot. S miközben a Csorna környéki nagyobb települések csaknem mindegyike magához csábított egy-egy beruházót, a városnak ez nem sikerült. Ennek az időszaknak azonban vége, manapság nem rajzanak a befektetők az önkormányzatok körül. Ennek ellenére igyekszünk mindent megtenni a siker érdekében. Ezért egyrészt fogadókésznek kell lenni minden beruházó iránt, sőt, ösztönözni kell a potenciális befektetőket, hogy Csornán teremtsenek munkahelyeket. Emellett természetesen minden olyan eszközt szeretnénk megragadni, amivel a helybeli kis- és középvállalkozásokat tudjuk erősíteni. A termálfürdő kapcsán mi is tárgyalunk a német G1-csoporttal, azonban nem kizárólag velük. Másokkal is kapcsolatban vagyunk.

– Milyen fejlődésnek kell történnie a városban, hogy négy év múlva nyugodtan hátradőlhessen a székében?

– Mindent elkövetünk, hogy azokon a területeken, amelyek fejlesztésre várnak, valóban legyen előbbre lépés. Legyen az a munkahelyteremtés, az úthálózat- és intézményfejlesztés, a kultúra, az ifjúságot érintő kérdések, a belváros képének formálása, a város tisztasága és természetesen az elkerülőút építésével kapcsolatos önkormányzati feladatok elvégzése.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerződést bontottak Csornán a Perfekttel

A frissen „felállt” grémium felmondta a Perfekt zrt.-vel kötött megállapodást, továbbá… Tovább olvasom