Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 23°C Még több cikk.

Tetten érték a tolvajokat Kapuváron

Kábel- és fatolvajokat fogtak a kapuvári rendőrök. Mindkét esetben a helyszínen, ˝munka közben˝ csípték el a tetteseket.

– A kapuváriak és környékbeliek biztonságérzetének növelésére fokozott ellenőrzéseket tartottunk a napokban – kezdett a minapi történések elbeszélésébe Varga Krisztián őrnagy, a Kapuvári Rendőrkapitányság sajtószóvivője.

Az akció során a rendőrök vasúttársaságtól kapott információ alapján a helyszínen tetten értek egy tizenhat éves vitnyédi fiút és egy harminckét éves szintén vitnyédi férfit. – A vasúttársaság tette meg a bejelentést, miszerint Kapuvár és Vitnyéd között az ellenőrző rendszer hibát jelzett – mesélte az őrnagy.

Varga Krisztián őrnagy
Varga Krisztián őrnagy

A GYSEV társaság szakembere és a rendőrök azonnal a jelzett szakaszhoz siettek, ahol a két vitnyédi éppen vagdosta le a rendszer vezetékeit. Ahogy Varga őrnagy hangsúlyozta, a kábelvágástól már állandó pirosat jelzett a közeli fénysorompó, ám ennél komolyabb kimenetele is lehetett volna a történetnek. A két vitnyédi ellen a kapuvári rendőrség folytat eljárást. Varga őrnagy kijelentette, a sikeres elfogás a GYSEV és a rendőrség között kialakult szoros együttműködés eredménye.

Ugyancsak eljárás folyik két öntésmajori férfi ellen, akiket a minapi ellenőrzés során falopáson értek a rend őrei. Az ötvenegy és ötvenhét éves férfiak mintegy harmincezer forint értékű fát termeltek ki. Éppen az elszállítókra vártak, mikor a teherautó helyett a rendőrautó érkezett meg a farakás mellé.

Olvasóink írták

 • 19. rick_ 2011. január 04. 10:19
  „16.

  "30 ezret fizettem Csornán egy 3 perces parkolásér egy olyan helyen, ami, mikor korábban ott jártam parkoló volt.."

  Azért fizettél, mert sz*rtál rá, hogy olyan helyen állsz meg, ahol tilos.
  Akkor is fizetsz, ha olyan fénysorompón mész át, ami piros ugyan, de korábban még fehéren villogott...”
 • 18. annobon 2010. december 31. 09:48
  „14-hez: "ez lenne a munkájuk. Nem pedig járó motorral azt lesni ki indexel" Tévedés, mert mindkettő az ő munkájuk (kellene, hogy legyen). Régebben sokkal jobbal elhatárolódott az a fogalom, hogy ´közlekedési rendőr´. Ők figyelik a nem indexelőket és gyorshajtókat. Ez a munkájuk. Aztán vannak (voltak) járőröző rendőrök, akik a közbiztonságra figyelnek (figyeltek).
  Sőt régebben a közlekedési rendőrt könnyen meg lehetett különböztetni a közbiztonságra ügyelőktől, mert előbbiknek fehér volt a sapkájuk!”
 • 17. makirézi 2010. december 30. 18:45
  „Hát igen ez egy jó fogás volt.De azt a Kapuvári polgárt aki kb 2-hete este 8-körül olyan részegen közlekedett,fehér dobozos osztrák rendszámu autójával azt nem sikerült megfogni , egy autós még elkerülni se tudta !Az autós várt egy kicsit és utánna hajtott akkor már a részeg dülöngélt az udvarán!!Felháboritó végig egy főutvonalon részegen más békés autósok életét veszélyeztetve ilyet megtesz valaki? Na ez az ami nem mindegy sőt felháboritó!!! No comment!!”
 • 16. Gery83 2010. december 30. 14:42
  „blaze!

  Erről beszélek. 30 ezret fizettem Csornán egy 3 perces parkolásér egy olyan helyen, ami, mikor korábban ott jártam parkoló volt... De 30 ezret fizet az is, aki 90 el Sopron fele halad, vagy épp onnan jön... Ezért a "kizsákmányolás" kifejezés. Nincs ebbe semmi túlzás...
  Szép napot!”
 • 15. blaze 2010. december 30. 13:59
  „Gery83

  Nem kell átesni a ló másik oldalára! Ha nem indexelsz, tilosban parkolsz megérdemled a büntetést, de szerintem ezekért büntetnek legkevésbé gyakran. Itt a probléma két dologgal van, egyik a büntetések keresetekhez képest levő nagysága, illetve hogy a forgalomból nem szednek ki senkit, aki nem oda való, mert egyszerűbb az út szélén b..ni a népet. Egyértelmű hogy csak a pénzbehajtás a lényeg, nem a közlekedés biztonságossá tétele!”
 • 14. Gery83 2010. december 30. 13:39
  „Mindegyikőtöknek igaza van... Csak megerősíteni tudlak benneteket azzal, hogy valóban, milyen nagyra van a rendőrség ezzel, pedig ez lenne a munkájuk. Nem pedig járó motorral azt lesni ki indexel a körforgalomból kifele, vagy épp ki parkol véletlenül tilosba és mindegyiket gyorsan 30 ezerrel levenni. Nem beszélve az aljas módon történő trafizásról, mint pl: Szt.miklóstól Nagycenkig 70 es tábla és mindkét irányba ott ülnek nap mint nap...
  Törvényszerű kizsákmányolás a feladatuk mára sajnos... Aztán beesik egy ilyen meg nagyra vannak...
  De ha már megtörtént... Kiváncsi lennék mit kapnak a kábeltolvajok, akik katasztrófát okozhattak volna... Én levágnám a kezüket...”
 • 13. heat 2010. december 30. 12:20
  „A tettenérések sikerében nagy szerepe volt a rendőrök éberségének, a fokozott ellenőrzésnek, de nem elhanyagolható az a bejelentés, amiben a helyszínt az autó tipusát, rendszámát, az elkövetők külsejét, nevét, foglalkozását, vallását...stb aznap már negyedszer jelentették be.
  Az is sokat számít, hogy a Kossuth utcai telelfonközpont épülete mögött alszanak a rend éber őrei mostanában. Az központi hely, hamar oda lehet érni a fontosabb helyszínekre, ha jön a bejelentés...”
 • 12. annobon 2010. december 30. 10:48
  „4-hez: "a mai rendőrök olyan nagyképűek, hogy mindenkit lenéznek(tisztelet a kivételeknek)" Bizony ez igaz. Itt is nagyot fordult a világ, régen az önkéntes rendőrök (kék karszalaggal) voltak a nagyképűek, most meg az igaziak...”
 • 11. blaze 2010. december 30. 10:12
  „Én is azt hittem ez a dolguk! Ja az útszéli pénzbehajtást majdnem elfelejtettem...”
 • 10. nüs 2010. december 30. 10:00
  „Jandex, :)
  Papa, nüs, ott a pont :)”
 • 9. TBK 2010. december 30. 09:54
  „PaPa, tökéletesen igazad van!
  Röhejes, hogy amikor valami véletlen elfogás van, akkor rögtön fényezik magukat, hogy ilyen meg olyan akció keretében...
  Költöi kérdés, hogy akkor "akció keretében, és fokozot ellenőrzésen" kivűl mit csinálnak a nap 24 órájában?”
 • 8. Lobbo71 2010. december 30. 09:27
  „Pár órát ülnek a fogdában aztán hazaengedik őket. Pár hónap múlva kapnak 30ezer forint pénzbüntetést, amit a szociális körülményeikre tekintettel elengednek. Ennyi.”
 • 7. imre1964 2010. december 30. 09:13
  „Vajon kik lehettek ?
  Biztos vagyok benne hogy nem a napon barnultak, de az a lényeg hogy nálunk nics cigánybűnözés.”
 • 6. Jandex 2010. december 30. 08:35
  „3. hozzászólás nüs 2010.12.30. 07:27
  Minek a "?" szerintem egyértelmű,hogy "!" jel kell. :)))”
 • 5. pozdorja 2010. december 30. 08:25
  „Kicsit át kellene alakítani a börtönök működését. Mindegyiket önfenntartóvá tenni, nem az adófizetők pénzéből eltartani őket.
  Az elítéltek dolgozzanak meg a szállásért és a kajáért. Aki nem dolgozik, nem kap enni.
  Szerintem ennek nagyobb lenne a visszatartó ereje mint a szigorú törvényeknek.”
 • 4. PaPa 2010. december 30. 08:10
  „- A kapuváriak és környékbeliek biztonságérzetének növelésére fokozott ellenőrzéseket tartottunk a napokban - kezdett a minapi történések elbeszélésébe Varga Krisztián őrnagy, a Kapuvári Rendőrkapitányság sajtószóvivője.

  A fokozott ellenőrzésnek ezekhez az elfogásokhoz semmi köze mert ez lenne a dolguk fokozottság nélkül. A rend-őri munka a munkahelyek, a lakosság, a különböző vagyonvédelmi szervezetekkel, civil szervezetekkel való együttműködés lenne az alapja csak a mai rendőrök olyan nagyképűek, hogy mindenkit lenéznek(tisztelet a kivételeknek) és nem is érdekli egy civil véleménye vagy javaslata.2006 októbere óta a politika szintjére estek le.”
 • 3. nüs 2010. december 30. 07:27
  „c típusú?”
 • 2. jani1961 2010. december 30. 06:26
  „Gratulálok az elfogásokhoz.
  Csak így tovább.
  Remélem a tetten ért kábel tolvajokat ,majd példás büntetést kapnak. Mert akár tragédiát is okozhattak volna.
  Elkell venni a kedvüket végre a színesfém gyűjtőknek.”
 • 1. peet2 2010. december 29. 22:13
  „Ez ám a bravur!!!!!!!!!!!!
  Most 2 honapik ennek a dicsfényében ünnepelnek,holott ezért fizetjük adóforintjainkból .hogy ily dolgokat müveljenekminden nap”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétezer embert vert át egy kapuvári férfi

Több mint kétezer embert érintett egy kapuvári férfi csalássorozata: állást ígért, pénzért!. Az… Tovább olvasom