Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Testületi ülés: Kiss Ottó új megbízatást kapott

Kiss Ottó képviselő lesz a kapcsolatot tartó személy az önkormányzat részéről Turi György polgármester szabadságpénzéért indított perben. A Fidesz–KDNP frakció kérte, hogy így legyen. Indoklásukból az derült ki, hogy ez esetben nem bíznak a jegyzőben.


A csornai képviselő-testület hétfői ülésén több napirendi pontnál is komoly vita alakult ki az elöljárók között. Ilyen volt például az is, ami a polgármester által indított szabadságpénzperrel foglalkozott. A Fidesz–KDNP frakció indítványa volt, hogy jelöljenek ki olyan személyt a testületből, aki megfelelően és hitelesen tudja tartani a kapcsolatot a város ügyvédjével.

Dr. Vajda Attila ügyvéd képviseli az önkormányzatot a perben, aminek tárgya közel 3 millió forint. A városházáról elvileg a polgármester és a jegyző tartja vele a kapcsolatot.

A Fidesz–KDNP frakció tagjai (balra) kifejtették: sem a polgármester, sem a jegyző nem alkalmas arra, hogy kapcsolattartó legyen a szabadságpénzperben.
A Fidesz–KDNP frakció tagjai (balra) kifejtették: sem a polgármester, sem a jegyző nem alkalmas arra, hogy kapcsolattartó legyen a szabadságpénzperben.

Kiss Ottó, a Fidesz–KDNP frakcióvezetője elmondta: Turi György polgármester összeférhetetlensége egyértelmű, dr. Horváth Etelka jegyzővel kapcsolatban pedig aggályait fejezte ki. Mint fogalmazott, a jegyző a frakció kérésére nem adott ki a perrel kapcsolatos iratokat.

Dr. Bónáné dr. Németh Katalin (Fidesz–KDNP) kifejtette: egy múlt heti bizottsági ülésen volt róla szó, hogy a képviselőcsoport másolatokat kér egyes dokumentumokról. „Pénteken azonban kiderült, hogy csak betekintésre kaphatjuk meg az anyagot. Úgy látszik, a jegyző utánanézett a helyes eljárásnak és megkaptuk a kért papírokat. A polgármester úr egyértelműen érintett, így összeférhetetlen, hogy az ügyvéddel ő tartsa a kapcsolatot. Nem biztos az sem, hogy a jegyző személye ideális lenne, ezért eseti szinten gondoltunk kapcsolattartó megbízására" – fogalmazott.
Dr. Horváth Etelka és Turi György
Dr. Horváth Etelka és Turi György

Dr. Horváth Etelka válaszában úgy fogalmazott, nem volt érthető, hogy mit kér a frakció. A szabadságos tömböket előkészítették, de arról nem volt szó, hogy fénymásolat is kell. „A fénymásolatnak nem volt akadálya, de az eredetit nem adhatjuk ki. A fénymásolt lapok ugyanakkor nem bizonyítanak semmit. Egy folyamatban lévő per alatt nem adhatom ki egyik félnek sem azt a dokumentumot, ami esetleg bizonyítékul szolgál. Bár ez esetben nem szolgál bizonyítékul, hiszen a Magyar Államkincstárhoz lejelentett szabadságok képezik a bizonyíték alapját. A nyilvántartó lapok pedig az ügyvéd úrnál és a frakciónál is megvannak" – hangsúlyozta dr. Horváth Etelka.

Turi György kijelentette: minden irat, mely a perrel kapcsolatos, rendelkezésére áll a képviselőcsoportnak.

Végül a képviselő-testület úgy határozott, hogy a városi ügyvéddel Kiss Ottó képviselő tartja ezentúl a kapcsolatot az önkormányzat részéről és a testületet folyamatosan tájékoztatja a per állásáról.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Ki tiltotta meg, hogy elmenjen pihenni?˝

Turi György polgármester a kamatokkal együtt közel hárommillió forintot kér a 2006–2010 között megmaradt 102 szabadságnapja után. Tovább olvasom