Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Testületi ülés Kapuváron - Szeméthordás hatmillióból

A helyi költségvetési rendelet mellett a kapuvári óvodákról, bölcsődéről és a távhőről szólt a képviselő-testület legutóbbi ülése.

A szokottnál is rövidebb ülést tartott hétfőn Kapuvár képviselő-testülete. Az ülés hosszáról azonban Hámori György polgármester a Kisalföldnek megjegyezte, a vitás kérdéseket a bizottsági üléseken tárgyalják meg.
– Elsőként az idei – közel kétmilliárdos (ám 2010-ig még 6 milliárdos) – költségvetést beszéltük meg.

Elmondható, a féléves zárásnál időarányosan teljesülnek az elvárások még akkor is, ha az általános tartalék terhére hatmilliót fizettünk ki a Rába-parti szemétszállításra – jelentette ki Kapuvár polgármestere. Megnyugtatta a civil szervezeteket is azzal, hogy hangoztatta: a törvényi változások ellenére maradnak a helyi támogatások.

Kapuvári bölcsőde: A járás újabb négy falujából is hozzák a gyermekeket.
Kapuvári bölcsőde: A járás újabb négy falujából is hozzák a gyermekeket.


A testületi ülés fontos döntése volt a Király-tó Óvoda és Bölcsőde csoport- és dolgozói létszámának meghatározása. Himod döntése nyomán az ottani óvoda szeptembertől önállóan működik. Így Kapuváron 95 alkalmazottal és 17 csoporttal (stagnáló gyermeklétszámmal) dolgozik tovább a helyi intézmény.

Ugyancsak az önkormányzat intézményét érinti, hogy a helyi bölcsődébe újabb négy környékbeli település gyermekeit hozhatják be szüleik. Mihályi, Vitnyéd, Osli és Hövej vezetése úgy döntött, a minap felújított kapuvári bölcsődét részesítik előnyben.

– Az önkormányzati távhőszolgáltató cég működési szerződését a plénum újabb öt évre meghosszabbította – mondta Hámori György. Kiemelte, a kapuvári rendszer kazánházainak felújítása nyáron megkezdődik, a lakótelepi, úgynevezett „fehér házi" és a Fő téri épületekben új kazánokat állít be a városi cég.

Ennek fedezete ugyancsak biztosított az idei költségvetésben. Szintén a városi távfűtést érinti, hogy a helyi húsgyár sorsától függetlenül biztosított az üzem területén álló kazánház
működése.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Művészeti oktatás

A rábacsécsényi gyerekek évek óta vesznek részt alapfokú művészeti oktatásban a helyi iskolában. Tovább olvasom