Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Testületi ülés és közmeghallgatás

Ülésezett a csornai képviselő-testület hétfő délután a Városházán. Hat órakor közmeghallgatás volt, melyen az érdeklődő helyiek tehettek fel kérdéseket.Előbb a testületi ülés érdekesebb, lényegesebb témái: ismét pályázatot írnak ki a Margit kórház igazgatói állására. Az eddigi kiírások eredménytelenek voltak. Az intézménnyel kapcsolatos döntés, hogy korszerűsítik fűtésrendszerét. A beruházást a Csornahő kft. vezényli, az intézkedéstől költségmegtakarítást várnak. Elfogadták az intézményben működő önkormányzati biztos jelentését is.

Módosították a város településszerkezeti tervének, a Csorna keleti ipari terület szabályozási terve és a helyi építési szabályzatáról szóló rendeletet. Erre a települést elkerülő út nyomvonala miatt volt szükség. Határoztak arról is, hogy újból kiírják a helyi Foglalkoztatási alap pályázatot. Az önkormányzat összesen 18 millió forinttal támogatná a helyi vállalkozók munkahelyteremtését. Az első pályázat eredménytelen volt. A testület döntött, hogy a Városi Művelődési Központban megvalósuló beruházáshoz biztosítják a 44,5 millió forintos önrészt. Beszámoltak munkájukról a közalapítványok, illetve tájékoztatta a képviselőket a polgármester is a kistérségi társulásban végzett munkájáról.

A közmeghallgatáson szép számú érdeklődő előtt ismertette a város helyzetét dr. Turi György polgármester. Szólt a környezeti állapotról, a költségvetésről. Kitért a kórházra, a termálfürdőre, a pályázatokra, beruházásokra, a szemétszállításra, a távfűtésre. A hozzászóló csornaiak leginkább a strand jövőjét firtatták, illetve közlekedési ügyekben tettek fel kérdéseket. Megemlítették a közterületek állapotát, a csapadékvíz elvezető rendszer hibáit, az utak állapotát.

Olvasóink írták

  • 1. Goldman 2009. július 01. 07:38
    „A művelődési ház felől a parkba belépve figyelmeztető tábla fogadja a látogatót. És hogyan van felszerelve a tábla?
    Nemes egyszerűséggel két jókora csavarral rögzítették az élő fába.............erről ennyit...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lesz felüljáró, ha újraindulnak a vonatok

Csorna - A közlekedési minisztérium azt ígéri: ha a Csorna-Pápa vonalon újraindulna a… Tovább olvasom