Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Testületi ülés: emelik a szemétszállítási díjakat

A kapuvári önkormányzat képviselő-testülete tegnapi ülésén továbbra is a Flóra Termál Kft.-vel üzemeltetteti a helyi strandfürdőt. A plénum a szemétdíj emeléséről is határozott. Elfogadták a tavalyi költségvetés zárszámadását, hitel és hiány nélkül.
Szerdán délután tartotta e havi rendes ülését a kapuvári önkormányzat képviselő-testülete. A plénum számos helyi cég és intézmény beszámolója mellett meghallgatta a kapuvári tűzoltóság mellett létrehozott katasztrófavédelmi kirendeltség vezetőjének beszámolóját. Rácz Imre alezredes első alkalommal mutatkozott be a testület előtt, ahol a szervezeti átalakításokról is beszélt. Rácz alezredes munkatársait is bemutatta az ülésen, Major Márk tűzoltóparancsnok, Élő Lajos tűzoltásért, Varga István iparbiztonságért felelős felügyelők személyében.

A testületi ülésen Henye Zsuzsa, a Rábaközi Művelődési Központ vezetője tájékoztatta a testületet, hogy május 4-e után az intézmény – átalakítás miatt – zárva lesz. Az iroda a városi könyvtárba, a csoportok Kapuvár több intézményének termeibe költöztek. A plénum elé került a szemétszállítást végző szolgáltató szerződése is, eszerint egyelőre továbbra is a Rekultív kft.-vel köt szerződést a város.

A cég előterjesztésére a plénum a szemétszállítási díjak emeléséről is döntött, egy 120 literes kuka ürítése esetén utóbbi 354-ről 388 forintra emelkedik.

A plénum tárgyalta a tavalyi költségvetés zárszámadását, melynek kapcsán Hámori György polgármester hangsúlyozta, a „megbízhatónak és valósnak" minősített büdzsé hiány és számlahitel nélkül zárt 2011-ben. A képviselők tárgyalták a városháza energiaellátás ügyében kiírt közbeszerzéseit is.

Az összevont beszerzések bevezetése által a földgáz esetén 6,5 millió, a villamos energiával 8,5 millió, a közvilágítással pedig éves szinten 10,7 milliós megtakarítást értek el. Az ülésen szó volt a helyi termál üzemeltetésére kiírt pályázatról is, melynek értelmében továbbra is a Flóra Termál Kft. üzemeltetheti a kapuvári strandot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Igazgatót választottak a Vilmos Park kft. élére

Hétfőn, zárt ülésen választott ügyvezető igazgatót a Vilmos Park kft. élére a csornai… Tovább olvasom