Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Testületi ülés Csornán

Szokatlanul rövid ülésen döntött városi ügyekről hétfő délután a csornai képviselő-testület. A tanácskozás három órakor kezdődött és valamivel fél öt után ért véget.
Első napirendként a település gazdálkodásáról szóló jelentést fogadták el és szót ejtettek a jövő évi költségvetési koncepcióról is. Ez utóbbival
kapcsolatban kiderült: igencsak nehéz esztendő vár az önkormányzatra.

2010-ben ugyanis mintegy 110 millió forinttal kevesebb pénzzel számolhatnak a városvezetők.

A továbbiakban módosították a város hulladékgazdálkodásával kapcsolatos tervet, és megállapították a kéményseprő-ipari közszolgáltatás új díjait. Az Áfa-növekedés miatt volt szükség a változtatásra, ám Nekuti Zoltán, aki a szolgáltatást végzi Csornán, még így is a legkedvezőbb ajánalatot tette többi vállalkozótársához képest.

A képviselők felülvizsgálták a település helyi építési szabályzatáról szóló rendeletüket, elfogadták a megyei Szakképzés-szervezési Társulás munkájáról szóló beszámolót, módosították az Általános és Művészet Iskola, Óvoda, valamint a Városi Művelődési Központ és Könyvtár alapító okiratát.

Olvasóink írták

 • 4. Goldman 2009. november 25. 19:46
  „lelkiismeret: képzeld el, hogy vannak helyek ahol úgy is tudnak szántani, vetni aratni, hogy közben nem a településen keresztül mászkálnak és nem sározzák össze az utakat és nem bőgetik a motort és nem a fekvőrendőrön átmenve dobáltatják le az éppen még fennmaradó sarat. Majd ha ezekért a dolgokért úttisztítás címén az önkormányzat és a közútkezelő takarítási díjat fog kiróni....na, akkor majd meggondolják magukat. Meg azt hiszem igazából te sem tudod, hogy a kenyér amit éppen a szádhoz emelsz annak az alapanyaga hol termett. Mint ahogy a cukorét sem, meg sok egyebet sem. Mit véded őket amikor kapják a sok eus lóvét? Építsenek abból kint a határban a gépeiknek istállót vagy, mint az osztrákoknál is van szolgautat. Mert ugye több tíz milkás traktorral könnyebb villogni mikor a templomból éppen hazafelé megy a jónép. És? Azt hiszed sajnálják, hogy dolgozik? Nem...és itt jön tettes hozzászólása.”
 • 3. tettes 2009. november 25. 19:27
  „Kedves lelkiismeret.A trakis nem azért dolgozik,hogy nekem legyen kenyerem,hanem azért,hogy neki legyen.Az én kenyérre valómat én keresem meg.Munka után én is rendet hagyok magam után,tegyen így más is.Abban igazad van.hogy a földön(talajon)terem a búza,de nem az útra felhordottban.”
 • 2. lelkiismeret 2009. november 25. 18:06
  „Goldman!
  Tényleg kibírhatatlan....képzeld azok a traktorosok akkor is dolgoznak amikor neked sár van és félted a cipődet... a kenyér nem a pékségben terem.... a földön . a sáros földön.....
  és vélhetően a honpolgáraid járkálnak csornai utcákon nem a győriek....”
 • 1. Goldman 2009. november 24. 08:31
  „Valamint nekiállhatnának a lapáttal és a seprővel takarítani az utakat a felhordott sártól. Az egész város egy sárhalom. Mikor jön már rendelet arra, hogy a füves területre állókat büntetik? Nem csak esztétikai szempontból ronda hanem a sarat is felhordják. Meg kell nézni a rákóczinál (is), hogy mi van. Mikor mennek a városba szétnézni a testületi ülés alatt? Szombat, vasárnap és ünnepnap a traktorok a belvárosban kóvályognak...őket nem lehetne kitiltani? Mert nem hiszem, hogy arra lenne dolguk, egyszerűen csak a lámpákat kerülik ki.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csornai választás: Szijjártó fontos üzenetről beszélt

Gyopáros Alpár 79,71 százalékát kapta meg a voksoknak. A Fidesz szerint egyértelmű az üzenet. Tovább olvasom