Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 24°C Még több cikk.

Tervek vannak, pénz még nincs Tárnokrétin

Közutak – a kátyúzás már nem elég, teljes felújítás kellene Rábcakapi és Tárnokréti között.

Olvasói sms
„Mélyen tisztelt Útfenntartó! Mire várnak a rábacakapi–tárnokréti szakaszon, hogy tankkal közlekedjenek az emberek? Gyalázat, ami azon az úton van! MK"

A kevésbé forgalmas utakon is hamarosan javítja a burkolati hibákat a közútkezelő. Előbb azonban a fő- utak kerülnek sorra. Rábcakapi és Tárnokréti között teljes felújításra lenne szükség, mert a kátyúzás nem hoz érdemi változást.

A Rábcakapi és Tárnokréti közti út állapotára hívja fel a figyelmet olvasónk. Megnéztük: valóban igencsak gödrös az említett szakasz. A Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nél is tudják ezt és készülnek a javítására. Előbb azonban a főutak kerülnek sorra.

Tárnokrétitől a kanálishídig nem lehet ok panaszra, a burkolat állapota még elfogadható. A tengelyt akasztó kátyúk az azutáni szakaszon láthatók, néhol a burkolat teljes szélességében. Persze nem egyedi helyzetről van szó. A Rábaközből is számos példát lehetne hozni. Pécsi Norbert Sándor, a közútkezelő szóvivője a kérdéses szakaszról kifejtette:

Tárnokréti és Rábcakapi között sok helyen teljes szélességében hibás a burkolat. A közútkezelő szerint is teljes felújításra lenne szükség.
Tárnokréti és Rábcakapi között sok helyen teljes szélességében hibás a burkolat. A közútkezelő szerint is teljes felújításra lenne szükség.

– Az út állapota társaságunk előtt is ismert, valóban teljes körű és átfogó felújításra szorulna. A kátyúzási munkák már nem eredményeznek érdemi javulást. Mivel az út pályaszerkezete is rossz, a fogadó felület sem megfelelő az ilyen típusú beavatkozásokhoz – fogalmazott. – A legrosszabb másfél kilométeres, Rábcakapi belterületét érintő rész felújítására rendelkezünk tervekkel. Az erre szánt forrásokról azonban nem társaságunk dönt, így egyelőre nincs információnk arról, hogy a szakasz mikor újulhat meg, mikor kaphatunk forrást a teljes körű útrekonstrukcióra.

Pécsi Norbert Sándor hozzátette: a felújításon kívül helyi munkákat végeznek ezeken a szakaszokon is. A téli időszakban további burkolathibák alakultak ki, de nem csak itt.

– A munkáinkat ütemezzük. Vagyis a melegaszfaltos kátyúzási munkákat is első körben a főutakon, majd a Rábcakapi és Tárnokréti közöttihez hasonló mellékúti szakaszokon. Terveink szerint idén a kátyúzásokon túl padkajavítást, nyesést is végzünk, hogy javítsuk az út vízelvezetését. Így remélhetőleg kevesebb újabb hiba alakul ki – tájékoztatott a Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hetvenévesen is színpadra állna

Kapuvárért emlékérmet kapott a város jelenlegi néptánckultúrájának megalapítója. Molnár ˝Monek˝ Imre… Tovább olvasom