Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

Térségi feladatot kapott a Margit Kórház

A szív- és érrendszeri betegségek gyógyításában részt vevő orvosok továbbképzését kezdik meg novemberben Csornán. A továbbképző központ létrehozása a Margit Kórház számára szakmai elismerést jelent.
Az egyik hazai gyógyszergyár támogatásával továbbképző központot hoznak létre Csornán. Az új centrumban a szív- és érrendszeri betegségek gyógyításában részt vevő háziorvosokat és kórházi orvosokat képeznek tovább.

Dr. Vályi Péter, a Margit kórház osztályvezető főorvosa elmondta: a csornai továbbképző központhoz tartozik Győr ellátási területének kivételével a megye többi része, valamint Veszprém megye északi területe. Évente négy alkalommal szerveznek központi tematika alapján előadásokat és klubfoglalkozásokat. Először idén novemberben a szívelégtelenségről, valamint a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésének legújabb módjairól értekeznek és konzultálnak.

Itt alkalom nyílik arra, hogy a foglalkozásokon részt vevő orvosok a legérdekesebb eseteiket bemutassák, új vizsgálati eljárásokat ismertessenek és az eredményekről beszámoljanak. Vályi főorvos szerint a kardiovaszkuláris klubnak azért van jelentősége, mert a legújabb egészségügyi miniszteri rendelet alapján az orvosok továbbképzési rendje megváltozott. Szigorú feltételek vannak, s évente meghatározott számú kreditpontot kell szereznie a doktoroknak. Az említett klubfoglalkoz ások során az előírt pontszámnak mintegy a fele így begyűjthető.

Dr. Vályi Péter szerint a csornai továbbképző központ léte a Margit kórház számára szakmai elismerést, ugyanakkor jelentős feladatot is jelent. Ám az sem mellékes, hogy a résztvevők egy-egy alkalommal országos hírű szakemberekkel vitathatják meg a betegek számára legcélravezetőbb kezelési módokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Uniós munkacsoport alakult

Európai uniós projekteket előkészítő munkacsoportot hozott létre a csornai önkormányzat. A testület… Tovább olvasom