Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Termelők megyei tagozata

Csornán alakult meg a hétvégén a Fidesz-MPSZ megyei gazdatagozata. Az alakuló ülésen Faludi Sándor, a párt országos tagozatának elnöke tájékoztatta a termelőket a mezőgazdaság helyzetéről.
Az országban tizenhatodikként szombaton 35 taggal Csornán alakult meg a Fidesz-MPSZ Győr-Moson-Sopron megyei gazdatagozata. Elnöknek a csornai Horváth Tibort választották. Az alakuló ülésen jelen volt Faludi Sándor, a párt országos tagozatának elnöke is, aki a mezőgazdaság helyzetéről adott áttekintést a megyei termelőknek.

Mély válságban

Horváth Tibor elnök munkáját a megyében négy alelnök is segíti: dr. Varga Mária Sopronból, Horváth László Mihályiból, Oláh Ferenc Győrből és dr. Ivancsics János Mosonmagyaróvárról. A testület legfontosabb feladatának a nehéz helyzetben lévő gazdák összefogását tartja. Ezenkívül szeretnék elérni, hogy a kormány érdemben foglalkozzon az ágazatot sújtó problémákkal. Hosszú távon pedig a Fidesz mezőgazdasági programjának kidolgozásában is közreműködnek.

Faludi Sándor a Kisalföld érdeklődésére elmondta: a gazdatagozat országos tanácsának februári megalakulása előtt valamennyi megyében létrehozzák a megyei szervezeteket. A Fidesz-MPSZ gazdatagozatának országos elnöke aktuális kérdésekről is beszélt Csornán. Véleménye szerint a magyar mezőgazdaság olyan mély válságban van, amilyenben talán még sohasem volt.

Romhalmazon nem lehet építeni

– A kormánynak meg kell értenie, hogy romhalmazra nem lehet új épületet építeni – jelentette ki Faludi Sándor. – Nagy a feszültség az ágazatban és a gazdák körében, ami felerősíti a radikális hangokat, és ezeket már nem nagyon tudjuk visszafogni. Próbáltuk a kormánnyal beláttatni, hogy a tíz-, húsz- és százéves jövőkép helyett a jelenkori nagy problémákat is meg kell oldani.

Nincs miről?

Sajnos, ez nem megy könnyen, hiszen éppen legutóbb az agrárkerekasztal tárgyalásai is kudarcba fulladtak, nem a mi makacsságunk miatt. Aktuális kérdésekre ugyanis nem kapunk választ, vagyis a tej-, a baromfi- és a sertésválság megoldásáról nem esik szó, csak ködösítés van. Az övék a mozgástér, a felelősség, a döntésekhez persze mi is szívesen adunk javaslatokat, de ha erre nem kíváncsiak, nemigen van miről tárgyalni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanirodával gyarapodott a csornai Hunyadi-gimnázium

Nyolcmillió forintos beruházással új taniroda létesült a csornai Hunyadi János Gimnázium és… Tovább olvasom