Kisalföld logö

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 33°C Még több cikk.

Termálfürdő: ősztől átalakítás?

Az idén új üzemeltetővel nyitott ki a csornai termálfürdő. A vendégek állítólag elégedettek.

Az idén új üzemeltetővel nyitott ki a csornai termálfürdő. Az általunk megkérdezett fürdőzők állítják: a víz minősége jó, a környezet szép, ám szerintük vendégből lehetne több is.

A szükséges előkészületek után, június elején kisebb huzavonát követően kinyitott a csornai termálfürdő. Fontos változás a korábbiakhoz képest, hogy ettől az évtől az önkormányzattal kötött megállapodás értelmében a szomszédos kertészetet bérlő Kerti Park kft. üzemelteti a létesítményt.

Még a nyitást megelőző időszakban rendbe tették az épületeket, a környezetet, parkosítottak, virágokat ültettek. Kezdetben akadtak ugyan nehézségek, ám technológiai változtatással sikerült elérni, hogy a gyógyvizes medencék vízminősége megfeleljen a jogszabályi követelményeknek. Jó hír az is, hogy a kocsival érkezők továbbra is ingyenesen vehetik igénybe a parkolót. 
A termálfürdő naponta délelőtt kilenctől este hétig tart nyitva, az idényzárás várhatóan szeptember 15-én lesz. A Kisalföld információi szerint azután kezdődik a téliesítés, ám annak részleteiről egyelőre nem kaptunk tájékoztatást.

Gyógyvíz

A fürdőt ellátó termálkútból  a hévíz 1800 méter mélységből jön a felszínre, hőmérséklete 68 fokos. A káliumot és nátriumot tartalmazó alkáli-hidrogén-karbonátos hévizet kedvező összetétele miatt 1979-ben gyógyvízzé nyilvánították.

Ottjártunkkor a 33 méteres úszómedencében jobbára a fiatalok élvezték a víz örömeit, a gyógyvizes medencékben a korosabbak időztek, és „foglalt" volt a tanmedence is. Ám ennek ellenére sem lett volna indokolt a bejárathoz kitenni a „megtelt" táblát, noha jobb időt kívánni sem lehetett volna csütörtökön délután a szabadtéri fürdésre. Igaz, a vendégek folyamatosan érkeztek.

A már bent lévők körében rögtönzött közvélemény-kutatást tartottunk, a tapasztalataikról érdeklődtünk.

Boros Gábor: – Elégedett vagyok a víz minőségével, a környezet rendezettségével, csak a sör hiányzik.
Király Imréné: – Jó a víz, rendben tartják a környezetet, nekem tetszik az egész.

Nagy Imre: – Nagyszerű a termálfürdő, az viszont érthetetlen számomra, hogy a csornaiak és a környékbeliek miért nem használják ki ezt a kitűnő, gyógyhatású vizet. Az árak sem magasak, csupán az ellátás akadozik kissé, de biztos vagyok abban, hogy ezt az apró hiányosságot hamarosan kiküszöbölik.

Horváth János Zoltán: – A víz minősége kifogástalan, a medencék gondozottak. Tetszik a terület virágosítása, talán a fű ápolása hagy némi kívánnivalót maga után, de ez legyen a legnagyobb baj. Meggyőződésem, hogy ez a létesítmény sokkal több vendéget érdemelne.

Szalai Miklósné: – Nem tudom, mire vágynak a csornaiak és a környékbeliek, hisz tökéletes a víz, csodálatos parkosított a környezet, a nap meg ugyanúgy süt, mint máshol. Ezek után megkérdezem:  miért nem jönnek ki többen a termálfürdőbe?

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sokan fürdenek a tiltás ellenére

A kánikula beköszöntével nemcsak a kapuvári strand forgalma növekedett többszörösére, de sok, többségében fiatal fürdőző jelent meg a városkörnyéki bányatavaknál is. A már régebben kialakított tavakra – így a kisfaludira vagy a babótira – inkább csak a horgászat jellemző, a helyi egyesületek nem nézik jó szemmel a pecásokat megzavaró fürdőzőket. Tovább olvasom