Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Termál-, óvoda- és kórház- ügyek a napirenden

Csorna - Az üzemeltető cég egyelőre nem tudja a vállalt fejlesztéseket elvégezni a csornai termálban. A kft. vezetője haladékot kért az önkormányzattól. A város képviselő-testülete arról is döntött, hogy feljelentést tesz az óvodai selejtezés miatt.
Termálügyben egyeztetés, az óvodai leltározás-selejtezés miatt feljelentés, a kórházért gyűjtés várható – így jellemezhetők röviden a csornai képviselő-testület hétfői ülésének legfontosabb napirendi pontjai. A testület elfogadta még a rendőrség 2007-es beszámolóját, a helyi gyermekjóléti feladatokról szóló jelentést és a város közművelődésének elemzését.

A képviselő-testület elsőként a termálfürdőt üzemeltető Kerti Park kft. ügyvezetőjének álláspontját hallgatta meg. Sabine Herneth arról beszélt, hogy a cég, túl egy felszámolási eljáráson, nehéz anyagi helyzetbe került. Két javaslattal állt elő: az egyik szerint az önkormányzat vásárolja vissza a strandot, a másik arról szólt, hogy adjon haladékot a beígért fejlesztések elvégzésére és tekintsen el a kötbérezéstől. Zárt tanácskozás után a képviselők végül úgy döntöttek, hogy egy harmadik megoldást látnak teljesíthetőnek.

Megkérték a Kerti Parkot, hogy a júniusi ülésig készítsék el a beruházás új ütemezését, és a vállalt fejlesztések határidejét 2009 őszére módosították.

A Toldi utca felújítása igencsak időszerű lenne, a testület pályázatot nyújt be a regionális fejlesztési tanácshoz támogatására.
A Toldi utca felújítása igencsak időszerű lenne, a testület pályázatot nyújt be a regionális fejlesztési tanácshoz támogatására.

Napirenden szerepelt a település intézményeiben tavaly elvégzett pénzügyi-gazdasági ellenőrzés tapasztalatait ecsetelő jelentés is. Az óvodában az elmúlt években elvégzett leltározás-selejtezés szúrt szemet leginkább a képviselőknek. Szabálytalan értékesítések, indokolatlan selejtezések történtek. Eltűntek tányérok, evőeszközök, műszaki cikkek, például videokamera, videó, porszívók, mosógépek. Az óvoda akkori vezetője ellen fegyelmi eljárás indult, ami eredménytelenül végződött. Most a képviselő-testület úgy döntött, hogy amennyiben még nem „futottak ki" az időből, ismeretlen tettes ellen tesznek feljelentést a tisztázatlan ügyek miatt.

A testület határozott arról is, hogy a lakosságtól kér támogatást a Margit Kórház megsegítéséhez. Ennek jogi formája a „közérdekű kötelezettségvállalás". Az akciót az önkormányzati kötvényt kibocsátó pénzintézet szervezi meg, gyűjti be a támogatásokat és viseli a költségeket.

Napirenden szerepelt még a Rekultív kft. 2007-es munkájának értékelése, a Csornahő kft. mérlegének megállapítása, idei üzleti tervének elfogadása. Elfogadták a képviselők a közterület-felügyelet működéséről szóló beszámolót, a csornai búcsú időpontját augusztus 16-17-18-ban jelölték meg. Arról is döntöttek, hogy pályázatot nyújtanak be a regionális fejlesztési tanácshoz a Toldi utca burkolatának felújítására. A beruházás költsége 44,6 millió forint, amiből saját forrásként 34,6 millió forintot igényel az önkormányzat. A további döntésekre, illetve azok hátterére visszatérünk.

Olvasóink írták

 • 6. ismerős 2008. április 30. 21:45
  „Polgármester Úr!

  A termálból 2009 őszre se lesz semmi, vagy még tizenőt féle variációt hoznak majd elő, hogy időt huzzanak. A Kerti Park osztrák tulajdonosának csak nyűg ez a csornai strand, ne dőljön be neki, előbb utóbb a céget is eladja és el is felejti Csornát.
  Más megoldáson kellene gondolkodni.....
  Én rájuk verném a kötbért az x. szerződésmódosítás után, és elzavarnám Őket, mert már vérszemet kaptak, hogy csornán mindent meg tudnak etetni velünk...”
 • 5. Putyilov 2008. április 30. 12:03
  „Lacko!

  Most sincs (ugyanúgy,mint a régi rendszerben) felelősségrevonás. Akkor miről beszélünk? Egykutya a két banda.
  Nem azt várja az ember,hogy minden egy csapásra megoldódjon,de vmi fejlődést szeretnénk már látni.
  Ami a választási ígéretükben is volt.
  Vagy az csak tréfa volt?”
 • 4. Lacko 2008. április 30. 11:33
  „Putyilov!

  Amit 12 év alatt tönkretettek, gazdaságtalanul működtettek azt nem lehet két és fél év alatt rendbehozni!!!”
 • 3. László 2008. április 30. 10:27
  „Áh... Gyerekek.
  Csalódott vagyok. Már megint.
  Nem hiszem el, hogy minden évben ugyanazok a problémák jönnek elő!
  Elkerülő, kórház, munkahely, termál.
  Minden évben!
  S nincs egy ütőképes csapat, aki erre valamilyen megoldást találjon... :(((

  Én jövő héten költözöm el. A 3. felsorolt pont miatt.”
 • 2. Volt csornai 2008. április 30. 07:39
  „Folyamatosan bebizonyosodik, hogy a polgármester és képviselők csak a pénzre hajtanak és semmit sem tesznek a város érdekében!!! Az önkormányzatnak van költségvetése, abból kellene gazdálkodni. Hol vannak a cégek az ipari parkból, a termálfejlesztés, élményfürdő és még sorolhatnám. Csorna egy halott város... Mindenki csak menekül belőle...”
 • 1. Putyilov 2008. április 30. 07:20
  „Hurrá,megint nem lesz fürdőfelújítás!
  Csak azt nem értem,hogy miért a határidő lejárta előtt néhány nappal kérdezik meg az illetékest,hogy mit is csinált.
  Ha a lakosságot megkérdezik januárban,bárki meg tudta volna mondani,hogy semmi nem történt az ügyben.
  Mi az,hogy zárt ülés? Miért nincs joga a város polgárainak,hogy a városban történő dolgokról élő egyenesben értesüljön?
  Már megint a lakosságot kell lelejmolni kórház-ügyben? Miért kell súlyos milliókat kifizetni egy vizsgálócégnek,miért nem költik inkább a kórházra?
  Ez az önkormányzat semmivel sem különb az előzőnél. Sőt!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elismerések Szent Flórián utódainak Kapuváron

Kapuvár - Elismeréseket és emléktárgyakat vehettek át kedden a városi tűzoltóságon tűzoltók,… Tovább olvasom