Kisalföld logö

2018. 03. 25. vasárnap - Irén, Irisz -2°C | 8°C Még több cikk.

Térfigyelő kamerákat helyeznek ki

Kapuvár - Pro Urbe Kapuvár díjat kapott a hajómodellező-szakosztály és térfigyelő kamerák kihelyezéséről döntött hétfőn a képviselő-testület. Az ülésen a gázszolgáltató helyi ügyfélszolgálati irodáját hiányolták.
Kapuvár képviselő-testülete a legutóbbi ülése kezdetén egyperces néma felállással emlékezett meg a minap elhunyt Wellner Istvánról. A város egykori tanácselnökének regnálása alatt nyerte el Kapuvár a városi címet. A napirendek előtt Pawel Wolicki, Debica (Lengyelország) polgármestere köszöntötte a képviselő-testületet.

A továbbiakban a Sedes Sapientiae tíz ösztöndíjasa vehette át a város hozzájárulását tanulmányaihoz, majd Hámori György polgármester idősebb Bertók Kálmánnak adta át a Pro Urbe Kapuvár díjat, melyet az ötven éve a helyi gimnáziumban megalakult hajómodellező-klubért végzett munkájáért vehetett át az egykori világbajnok modellező.

Első napirendi pontként a Pannon-Víz zrt. vezérigazgatója, Tőke László tájékoztatott cége tevékenységéről. Kijelentette, a részvénytársaság három év alatt, önerőből fejleszti a város melletti szennyvíztisztítót. Szó volt arról is, hogy a város utcáin később elvégzendő rekonstrukciós munkák előtt a Pannon-Víz zrt. lecseréli a még földben lévő régi vezetékeket.

A Pro Urbe Kapuvár díjas hajómodellezők.
A Pro Urbe Kapuvár díjas hajómodellezők.

Az Égáz-Dégáz Zrt. beszámolójának apropóját az is adta, hogy az első fogyasztót tíz éve kötötték be Kapuváron. Cserpes Sándor képviselő és Kóczán Zoltán alpolgármester is egy ügyfélszolgálati irodát hiá-
nyolt Kapuvárról, ám a cég képviselője szerint a telefonos ügyfélszolgálat messzemenően kielégíti a fogyasztói igényeket. A gázszolgáltató képviselői azonban kijelentették, tízezer bekötött ügyfél alatt nem nyitnak helyi irodát, a 2400 helyi fogyasztó a soproni irodán keresztül intézheti ügyeit. Puhl Imre képviselő a gáz fűtőértékére kérdezett rá. Salfer Károly, a szállító cég üzemegység-vezetője szerint a lakossághoz kerülő gáz fűtőértékét a szolgáltató nem tudja változtatni.

A Cserpes Tejüzem vezetője, Cserpes István elmondta: tizenöt évvel ezelőtt pár ezer liter tej feldolgozásával indultak, nyolc éve építették új üzemüket. Jelenleg közel tízezer litert hatvan termékben dolgoz fel száztíz munkatársuk.

Bertók Kálmán vehette át a Pro Urbe Kapuvár díjat.
Bertók Kálmán vehette át a Pro Urbe Kapuvár díjat.

Az önkormányzati érdekeltségű gazdasági társaságok képviselői is megtartották tájékoztatójukat.
Több hozzászólás is elhangzott az Ipari Park Kft. további sorsával kapcsolatban. Hámori György polgármester kijelentette, szó volt róla, hogy a cégbe bevinnének városüzemeltetési feladatokat is, ám az is felmerült, hogy egy vállalkozó belépne a kft. működtetésébe. – Ez utóbbiról csak akkor lehet szó, ha a városháza olyan ajánlatot kap, mely összemérhető a kft. anyagi és eszmei eszközeivel, értékével – tette hozzá.

A térfigyelő kamerák kihelyezése előtt az állampolgári jogok országgyűlési biztosától kérnek véleményt.

Egyelőre az Esterházy sétányra tervezik az elsőt, a továbbiakat a későbbiekben a Damjanich utca–Fő tér kereszteződésébe, a Széchenyi utca–Fő tér kereszteződésbe és a Gesztenye sorra szánják.
A testületi ülés végén ismét egyperces néma felállással emlékeztek. Ezúttal a minap elhunyt Molnár Katalinra. A város egykori fogorvosának megüresedett helyére pályázatot írt ki az önkormányzat.

Olvasóink írták

32 hozzászólás
12
 • 32. 33. 2008. november 01. 23:36
  „süssü, szerintem összedobjuk a lóvét, csak ne gyere vissza.”
 • 31. Patyomkin 2008. november 01. 20:40
  „süssü !
  Jobban szeretnék közelebb a nevezett üzemhez! De azért köszi! De igérem reklámozom mindenhol! A város nyugalma érdekébe ennyit igazán megtehetek! D:D”
 • 30. süssü 2008. november 01. 20:14
  „FEHÉRHÁZ 3-DIK EMELET ELIT KÖRNYÉK.ELLÁTNI ONNÉT A TEJÜZEMIG,JÓ A KILÁTÁS!!!!!!!!!!!!!!UI.7,7”
 • 29. Patyomkin 2008. november 01. 20:03
  „Tisztelt süssü !!
  Ha jó helyen van , és kedvező az ár, miért ne?”
 • 28. süssü 2008. november 01. 19:38
  „KEDVES,PATYOMKIN netán ismerjük egymást hogy így vélekedsz?Milyen hírneve van kapuvárnak?DE ha nem akarod, hogy visszamenjek megvehetnéd a lakásomat!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 27. méreg 2008. november 01. 18:04
  „: )”
 • 26. Patyomkin 2008. november 01. 16:56
  „süssü!!
  Azzal, hogy elköltöztél, csak jót tettél a város hirnevének! Abban bizva, hogy nem tervezed a visszaköltözést üdvözöl:
  Patyomkin!”
 • 25. süssü 2008. november 01. 13:26
  „Komolyan mondom ovodás szint ez az árulkodás.HA valaki dolgozott a Cserpesnél az tudja csak mi folyik ott,messziröl jött ember meg azt mond amit akar.Sok embernek ha kivennék a lopott téglát a házából összedőlne!DE AHOL ÉN ESZEM ODA NEM SZAROK!!!!!!!!!!!!!!!!!!ERRŐL ENNYIT NEM AZZAL KELL FOGLALKOZNI, HOGY A MÁSIK MIT CSINÁL,LESNI AZ ABLAKBÓL,EZÉTR KÖLTÖZTEM EL KAPUVÁRRÓL,MERT ILYEN BUNKÓ EMBEREK VANNAK,MINDIG AZT LESIK KI HOVA MEGY,HÁNYSZOR,KI JÖTT HOZZÁ.SEPERJEN SAJÁT HÁZA ELÖTT, MINDENKI.”
 • 24. méreg 2008. november 01. 06:27
  „Tisztelt 22-es! Ez itt hozzászólás ,észrevétel .reagálás de nem más!Ha árulkodni akart volna valaki is, ezt már elöbb is megtehette volna!”
 • 23. Patyomkin 2008. október 31. 21:44
  „Tisztelt soldierx !!
  Kezdem azt hinni, hogy Ön szelektiven olvas, vagy részrehajló. Ahhoz, hogy a város vezetőit letolvajozzák, nem láttam hogy reagált volna! A valódi lopást meg itt kozmetikázza! Ugyan már! Nem kell ám ide fogadatlan prókátor!”
 • 22. soldierx 2008. október 31. 20:15
  „Rendszeresen olvasom a kisalföld weboldalát. Jó tisztába lenni azzal mi történik körülöttünk. Figyelem ezeket a hozzászólásokat is és nem tudom hová tenni. Azt hiszem nem itt és nem ilyen módon kell egy "nyomozónak" és egy cég "vezetőnek" a problémákat intézni. Ez nagyon nevetséges. Beszéljék meg maguk között. Sajnos árulók mindig is voltak és mindig is lesznek. Mi magyarok, főleg ilyenek vagyunk. Hivatásomnál fogva, tisztába vagyok az ott lévő munkakörülményekről. Ebbe most ne menjünk bele, majd szintén személyesen. Fontosabb az, hogy egymásért inkább kiálljunk, mint hogy beáruljuk. Akkor, amikor hamarosan kis városunk környékén több száz embernek fog megszünni a munkahelye. A szóban forgó tejüzem dolgozóinak a többségét ilyen olyan módon ismerem . Nagyon jó emberek..... hibája mindenkinek van...
  Ezeket a beárulásokat hagyjuk meg tényleg személyes találkákra. Ne "égessük" tovább magunkat, hogy nálunk ilyen van.
  Üdv mindenkinek!”
 • 21. méreg 2008. október 31. 17:09
  „köszi!!”
 • 20. Patyomkin 2008. október 31. 06:59
  „igaza van "méreg" -nek ezek valódi bizonyitott dolgok.
  "ex 3" ! kinek mi a komoly bűncselekmény, azt ki dönti el? Akinek ellopját az autóját annak az, akinek pedig ellopják az egyetlen tyúkját annak meg az. Az, hogy ki hogyan fogja fel, hogy meglopják, és hogyan védekezik ellene, az meg mindenkinek a saját ügye!”
 • 19. méreg 2008. október 31. 06:44
  „Az itt leirt hozzászólás nem egy fajta agy szüleménye!! a napi 10-16 órai munkát ,és az ebböl kialakult fizetés kiegészitést pedig a Cserpes Úrral kéne megbeszélni mem?
  irigységröl pedig szó nincs!! !No comment!!”
 • 18. ex3 2008. október 31. 06:13
  „Hivatalból? Miböl gondolod hogy én megtévedt vagyok ? Az ott eltöltött idöm alatt 1db sajtot sem tetem zsebre.Amúgy a sajthoz csak olyan ember fér hozzá aki napi 10-16 orát lehuz a gyárba és én attol nem sajnálnám!Hivatalbol szerintem inkább komolyabb büncselekménnyekkel kellene foglalkozni!Vagy jön az év vége? Arány javitás?”
 • 17. Kóbor Kutya 2008. október 30. 21:04
  „ex 2
  Én hivatalból üldözöm a hozzád hasonló megtévedt személyeket!
  Amugy meg nyugi!”
 • 16. ex 2 2008. október 30. 20:42
  „SPICLIK!!!RÜHELET EGY NÉP!!!Én is mondanok személyessen pár dolgot ilyeneknek mint kobor kutya:Sok bukást”
 • 15. Kóbor Kutya 2008. október 30. 18:55
  „Hidd el Tisztelt Cserpes Úr, hogy akikbe Te maximálisan megbízol, azok maximálisan visszaélnek a bizalmaddal! Egyszer majd személyesen is felkereslek, hogy elmondjak pár dolgot! Most azért nem teszem, mert félreérthető lenne!
  Amugy sok sikert !”
 • 14. méreg 2008. október 30. 18:35
  „Az embereimben maximálisan megbizom....irta cserpes úr!! Ez volt a baj! mindenhol van 1-2 góré és indul az üzlet,ami nem újkeletü mint olvashattuk!”
 • 13. kivülállo 2008. október 30. 17:53
  „Talán van némi igaza az ex dolgozonak ill Cserpes úrnak is.Engem is bosszant ha meglopnak de sajnos ezt kivédeni teljes mértékben nem lehet.Minden tiszteletem az ilyen válalkozoknak hisz munkát adnak az embereknek.De ha kizsákmányolásról van szó bár melyik részröl az nem ide tartzozik.Mindenki foglalkozon a saját dolgával nem pedig avval hogy ki mit hol árul.Irigykedni ill árulkodni lehet, de az ilyen embert kellene legelöször elzavarni”
32 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem új nyomvonalat, keleti 86-os utat akartak a helyiek

Csorna–Győr - Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke és Székely Imre, a területfejlesztési… Tovább olvasom