Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Tér- és óvodafejlesztés, játszótérrel, kútházzal

Köztéri park készül és az óvodát is fejlesztik nyáron Bágyogszováton. A helyi önkormányzat pályázati támogatást nyert mindkét beruházáshoz.

Lesz játszótér és a nemrégen üzembe helyezett artézi kút fölött kútház is.

A kút környékét tavaly parkosították, most a mellette lévő teret építik át teljesen – tudtuk meg Takács Csaba polgármestertől. A munkákat a szintezéssel kezdték.

– Belső utakat alakítunk ki a téren és a kút fölötti fedett részt is felállították már – tájékoztatott a községvezető. – Rövidesen megérkeznek a játszótéri eszközök is. Augusztus végét jelöltük meg a kivitelezés határidejének, de szeretnénk, ha a gyerekek még a nyári szünetben használhatnák a játékokat – tudatta.

Az artézi kút kútháza elkészült. A háttérben látható óvoda felújításával szeptemberre végeznek.
Az artézi kút kútháza elkészült. A háttérben látható óvoda felújításával szeptemberre végeznek.

Az önkormányzat LEADER-pályázaton nyert forrást a tereprendezéshez, fejlesztéshez. A téren áll a községi óvoda is, melyre 11,5 millió forintot költenek. Az önkormányzati minisztérium támogatta a bágyogszovátiak törekvéseit.

Szeptemberben már a megújult épületben kezdhetnek a gyerekek – mondta el Takács Csaba.
– Igaz, nem az igényelt, teljes összeget kaptuk meg, de a szükséges beruházásokat elvégezzük. Nyolcmillió forintot kaptunk, amihez két és fél milliót teszünk hozzá. A tető rendszeresen beázott, cseréljük a palákat, ugyanígy új nyílászárókat is beépítünk, felújítjuk a vizesblokkokat és korszerűsítjük a fűtést. Saját erőből két csoportszobában a műpadlót cseréljük le. A kivitelezés július elején kezdődik, augusztusban leáll az intézmény, így a nagyobb munkákat akkor végezzük majd el. A szeptemberi kezdésre már a megújult épületben várhatják a gyerekeket – mondta el Takács Csaba.

Olvasóink írták

 • 4. sivatag66 2010. július 07. 00:06
  „janika :))))))))))”
 • 3. janika 2010. július 06. 18:17
  „A Kossuth utcán nem táncolnak a papok! Bágyogszováton csak "u" van az utcajelző táblákon. Az "u" pedig nem jelenti azt, hogy ott út is van! Az már luxus lenne e faluban!”
 • 2. xyz2010 2010. július 06. 17:27
  „Nagyon szép az artézi kút. De a Kossuth utcát miért nem fényképezték le? Pár méterre van csak. Gödör-gödör hátán, nemrég foltozták az utat a faluban, de oda nem jutott. Traktorok, munkagépek naponta közlekednek, ősszel bokáig ér a sár... Kocsival alig lehet közlekedni...”
 • 1. janika 2010. július 06. 13:07
  „Mivel itt nincs vízóra, így csatornadíjat sem kell fizetni, ha valaki itt oltja a szomját, sőt itt már el sem ázik!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cukorbetegek klubja alakult Csornán

Cukorbetegklub alakult Csornán. Célja, hogy összefogja a környék cukorbetegeit és hasznos… Tovább olvasom