Kisalföld logö

2017. 08. 16. szerda - Ábrahám 17°C | 30°C Még több cikk.

Tennének a temetői viráglopások ellen

A csornai temetőket üzemeltető cég munkatársai azt kérik: ha valaki viráglopást észlel a sírkertekben, jelezze nekik. Megpróbálják megakadályozni a szerencsére nem gyakori lopásokat.

A csornai temetőkben ugyan nem naponta, de előfordul viráglopás. A sírkerteket üzemeltető cég munkatársai megpróbálnak fellépni a jelenség ellen. A Kisalföld július 20-i számában, a Postabontás rovatban egy olvasói levelet is közöltünk, mely ezzel foglalkozott. Abban a hozzátartozók leírták: szerettük sírjáról virágládával együtt lopták el a növényeket, melyeket aztán egy másik síron láttak viszont.

Abdai Imre, a Jószív kft. csornai kirendeltségének vezetője elmondta: őket is felháborítja, ha temetői lopásról hallanak és megértik, hogy a hozzátartozókat mélyen érintik a tolvajlások.

Abdai Imre: ˝Szerencsére nem gyakran, de mégis előfordulnak viráglopások a csornai temetőkben is.˝
Abdai Imre: ˝Szerencsére nem gyakran, de mégis előfordulnak viráglopások a csornai temetőkben is.˝

– Szerencsére nem gyakoriak a csornai temetőkben a hasonló esetek, persze nálunk is előfordulnak – fogalmazott Abdai Imre. – Igyekszünk határozottan fellépni az elkövetők ellen, bár nagyon nehéz dolgunk van. Ehhez persze szükség van a temetőlátogatók együttműködésére is. A Szomorú tapasztalat című levélben azt olvashattuk, hogy megtalálták az ellopott virágokat és ládákat egy másik síron. Arra kérem a levél íróját, keresse meg cégünket, hiszen ez már komoly nyom. Az is fontos, ha bárki viráglopást észlel vagy gyanús idegent lát ólálkodni a sírok között, ugyancsak jelezze a Jószív kft. elérhetőségein, melyek a temetőkben megtalálhatók.

Abdai Imre hozzátette: minden bejelentésnek utánajárnak, diszkréten és a kegyeleti jogokat tiszteletben tartva.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jön az Edda is - Lovasnapok és Vígasságok Kapuváron

Július 27-én mulatós fesztivál is lesz a városban. Tovább olvasom