Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Tengelytörő gödrök a kapuvári vasúti átjáróban - Galéria

Május második felében kezdődik a vasúti átjáró melletti útburkolat javítása - erről tájékoztatta a közútkezelő igazgatója a kisalfold.hu-t.

Az elmúlt napokban több olvasónk is jelezte: Babót, illetve Beled felől a városba érkezőknek nehéz az átkelés a vasúti átjárón, mert a sínek közvetlen közelében az úton egymást érik a kátyúk.

"Kapuváron a vasúti átjáróban a 8611-es számú úton található burkolat hibákat a csornai üzemmérnökségünk május második felében tervezi gépi burkolatmarás után, meleg aszfalt beépítéssel javítani" - tájékoztatta portálunkat Sümegi Péter, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója.

A munkák előkészítéseként a forgalomra veszélyes burkolat hibák javításához szükséges gépi eszközök közbeszerzése jelenleg még tart - tudtuk meg. "A tavaszi időszakban a forgalomra veszélyes burkolat hibák javítási ütemezését, amelyet az üzemmérnökségeink végeznek, első ütemben a nagyobb forgalmú fő- és mellékutakon a forgalomra leginkább veszélyes helyeken kezdtük meg" - indokolta a május közepén kezdődő vasúti átjáró javítását az igazgató.

Tengelytörő gödrök a kapuvári vasúti átjáróban


A kisalfold.hu azt is megtudta, hogy a várost észak-dél irányban átszelő közúton (Damjanich utca, Kossuth utca, Rákóczi utca,) az útkezelő nem tervez terjes burkolatcserét, csupán úgynevezett lokális javítási munkák várhatóak.

Április óta javítják az utakat a amegyében

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. meleg aszfalttal a közbeszerzési eljárás utáni szerződés kötést követően a forgalomra veszélyes lokális burkolat hibák javítását Győr-Moson-Sopron megyében valamennyi üzemmérnökség április első hetében megkezdte és ezt a tevékenységet naponta folyamatosan végzi.

Olvasóink írták

 • 7. Csajsziland 2011. május 10. 11:18
  „Valaki menjen már el Bősárkánytól Rábcakapin át Lébényig. Lébény belterületén is tehet egy kört, főleg a buszfordulónál. Próbáljon meg bejutni Szilsárkányból Bágyogszovátra. Garantálom, hogy lengéscsillapítót és féltengelyt kell neki cserélni. KRITIKÁN ALULI, TARTHATATLAN!”
 • 6. janika 2011. május 09. 12:54
  „"600 millióból szépülhet a kapuvári városközpont" No, itt"táncolnak a papok"! Hát a többiek meg nem fideszesek és kereszténydemokraták! Elemben Bágyogszováton az illetékesek már kezdenek tökösödni.Itt már épülnek utak, akkor is. ha ez eseményeket a Kisalföld. hu nem tartja érdemes eseménynek közzé tenni. Igaz, hogy is nézne ki, mint hír amikor a XX. században az emberek talicskával és kölcsönkért szgk.utánfutóval hordják rá a murvát! Nem is beszélve arról, hogy sok milliós értékű gépekkel nem messze a 85. út mentén kapirgálják a régészek előtt a földet.”
 • 5. lakatos 2011. május 08. 20:43
  „Rábapordány,bágyogszovát és a környék utjaiért is közben járhatna valaki,mert azok már élet veszélyesek!!!!!!!!!!!!!Itt több száz kátyu van!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 4. janika 2011. május 06. 09:09
  „Szerintem nem erre haladt a "Feltámadási Menet Kapuváron"! A papok nem itt táncolnak!”
 • 3. profi10 2011. május 05. 16:57
  „Gratulálok az újságírónak, feltételezem, Turbók Attila, hogy pár nap alatt elintézte a nyilvánosság erejével, amin sok semmittevő hivatalnok hónapok óta nyomorog.
  Szerintem egypár aktakukac fizetésén is meleg aszfaltot kellene venni, és akkor kerülne a Kossuth utcára is!”
 • 2. Gabika22 2011. május 05. 08:33
  „Ez semmi a soproni Vándor Sándor úthoz képest! :D”
 • 1. zeee1980 2011. május 05. 06:43
  „Na végre !
  KB már 3-szor lett jelentve a Közútkezelőknek.
  Egy éve nem történik semmi. Csak nehogy kivirágozzon :-) !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rábaköz rali: Dupla szorzós verseny kamionokkal

Már 54-en neveztek a hétvégi III. Admiral Rábaköz Kupa versenyre, mely a bajnokság egyik dupla… Tovább olvasom