Kisalföld logö

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 12°C Még több cikk.

Templomok tizenegyedszer

Újabb tizenkét kisalföldi templomot festett naptárra dr. Nagy Miklós. Az amatőr alkotó idén a sorozat tizenegyedik részével állt elő.

Fel akarom hívni az emberek figyelmét arra a sok értékre, amik karnyújtásnyira vannak tőlünk, mégsem vesszük észre őket.
Dr. Nagy Miklós
Elkészült a dr. Nagy-féle templomnaptár 2012-es kiadása. Dr. Nagy Miklós acsalagi származású, Németországban élő vegyészmérnök a sorozat tizenegyedik részét készítette el. Eddig százharminckettő templomot örökített meg.


– Még nagyon messze vagyok a végétől, hiszen valamennyi kisalföldi templomot szeretném megörökíteni –mondta az alkotó. – Fel akarom hívni az emberek figyelmét arra a sok értékre, amik csak karnyújtásnyira vannak tőlünk, mégsem vesszük észre őket. Talán ha festményen látják az épületeket, jobban megragadja a látvány a képeket nézőket.
Dr. Nagy Miklós a képek eredetijét megtartja magának, de néhány darabot meg is vettek tőle. Úgy tervezi, a festményekből jövőre „templomos" kiállítást is rendez. Jelenleg azonban egy Afrika-tárlatra készül, melyet jövő tavasszal a csornai művelődési központban mutat be. Nagy szerelmese ugyanis a földrésznek annak ellenére, hogy soha nem járt ott.

Dr. Nagy Miklós a tizenegyedik templomos naptárral.
Dr. Nagy Miklós a tizenegyedik templomos naptárral.


– Nagybátyám élt Afrikában, tőle sok képet, leírást, fotót kaptam. Már gyerekkoromban is szívesen forgattam ezeket, és lehetőség szerint le is másoltam, festettem. Az állatvilágról, az emberekről, a tájakról. Ismeretterjesztő kiállítás lesz, ami szerintem a gyerekek számára is hasznos lehet – tette hozzá.

A 2012-es naptár az ásványrárói Szent Rókus- és Szent András-, a bői katolikus, a csikvándi evangélikus, az edvei evangélikus, a harkai evangélikus, a hédervári, a marcaltői katolikus, a mecséri, a mérgesi, a pápa-kéttornyúlaki és a potyondi evangélikus templomokat örökíti meg.

Olvasóink írták

  • 1. ildikemama 2011. október 21. 10:57
    „hol lehet kapni a naptárat,”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyirányúsítják a temető melletti utcát Kapuváron

Ne megszokásból vezessenek a Veszkényi és a Berg utcában okt. 28. és nov. 2 . között. Tovább olvasom