Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Temetőre és játszótérre nyertek támogatást

A temető rendbetételére és a játszótér fejlesztésére nyert támogatást nemrégiben a rábcakapi önkormányzat. Összesen két és fél millió forintot költöttek el a két feladatra.

A rábcakapi önkormányzat még két évvel ezelőtt pályázott a LEADER-programon keresztül falufejlesztésre. Idén kapták meg a támogatást, a napokban be is fejezik a beruházásokat. Kijavították a községen átvezető közút burkolatának hibáit is.

Németh Ottó polgármester elmondta: a két évvel ezelőtt benyújtott pályázatban természetesen még akkori árakkal számoltak. Ám mire pénzhez jutottak, a költségek megemelkedtek. – A különbséget az önkormányzat károlja el – jelentette ki Németh Ottó.

– Ennek ellenére örülünk, hiszen régóta terveztük a temetőrekonstrukciót és a játszótérfejlesztést is. Összesen két és fél millió forintot költöttünk el a két feladatra. A játszótérrel végeztünk, a temetőben napokon belül befejezzük a munkát.

A sírkertben szilárd burkolatú utat építettek, nyílászárókat cseréltek a ravatalozóban, járólapot raktak le és színezték az épületet. A továbbiakban az elöljárók a községi ingatlanok felújítására szeretnének támogatást szerezni. A tűzoltószertárra és a kultúrházra férne még rá a rekonstrukció. A polgármester arról is beszámolt, hogy a közútkezelő anyagi lehetőségeihez mérten megpróbálta rendbe tenni a falu főútjának
burkolatát.

– Gondot okoz a sok kátyú. A toldozás-foldozás nem megoldás, hiszen évről évre elölről kezdhető. Sajnos most is ez történt, mivel a közútkezelőnek nincs pénze a burkolatcserére. Most folt hátán folt van, de be kell érnünk ennyivel – tette hozzá a községvezető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Díszteret, 48-as emlékművet is terveznek

Folytatják Kónyban a faluközpont felújítását. Ezúttal a gyógyszertár és a Béke utcai iskola melletti… Tovább olvasom