Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Temetői konténer az ideiglenes megoldás Csornán

A Jószív kft. mielőbb szeretné megszerezni a hulladékszállításhoz szükséges engedélyeket. Addig is konténerekben gyűjtik a szemetet a csornai temetőkben.

A Jószív kft. ideiglenesen rekultívos konténerekkel oldja meg a szemétszállítást a csornai temetőkből. Emellett a cég a hulladékszállítási engedélyeket is szeretné mielőbb beszerezni. Abdai Imre, a kft. csornai kirendeltségének vezetője arról tájékoztatta a Kisalföldet, hogy a szerződésben vállaltakat maradéktalanul teljesítik.

Lapunk január végén számolt be arról, hogy halomra gyűlnek az elszáradt virágok és koszorúk Csorna sírkertjeiben. (Kisalföld, 2014. január 28., 1. és 8. oldal.) A problémát az okozta, hogy a hulladéktörvény változásai miatt a temetők üzemeltetője saját járműivel már nem szállíthatja el a szemetet. Ehhez ugyanis hatósági, hulladékszállítási engedélyt kell kérni. Ennek beszerzése több hónapot vesz igénybe. A Jószív kft. akkor azt ígérte, rövid időn belül orvosolják a helyzetet. Abdai Imre mostani érdeklődésünkre elmondta: megtalálták az ideiglenes megoldást.

Abdai Imre: A kegyeleti helyhez méltó állapotokat eddig is biztosítottuk és ezután is biztosítjuk.
Abdai Imre: ˝A kegyeleti helyhez méltó állapotokat eddig is biztosítottuk és ezután is biztosítjuk.˝


– A temetők rendjét nem zavarhatják meg a felgyűlő virágok, koszorúk. Ezért, vállalva a pluszköltségeket szállíttatjuk el a szemetet rendszeresen. Amint nagy mennyiségű gyűlik össze, a Rekultív kft. a sírkert bejáratánál leteszi a konténereket, munkatársaim pedig a temetői gyűjtőkből kihordják.

Abdai Imre hozzátette: a Jószív kft. azon lesz, hogy mielőbb megszerezzék a szükséges engedélyeket járműveikre. „A csornai önkormányzattal, a temetők üzemeltetésére kötött szerződésben vállaltuk, hogy a kegyeleti helyhez méltó állapotokat tartunk fenn. Ezt eddig is teljesítettük és ezután is erre törekszünk" – jegyezte meg a kirendeltségvezető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Másfél milliárdból gazdálkodnak Kapuváron

Másfél milliárd forintos Kapuvár idei költségvetése, melyet csütörtökön fogadott el a… Tovább olvasom