Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Teljesen felújítják a rendelőt

Kapuvár - Hétszázkilencvenegymillió forintos támogatási szerződést írtak alá tegnap Budapesten. A pénzből és a közel nyolcvannyolcmillió forintos önrészből a járóbeteg-ellátó központ fejlesztése valósul meg 2010 tavaszáig.
Hámori György polgármester és Borsodi Tamás címzetes főjegyző hétfőn a fővárosban, a Strukturális Alapok Programirodájában írták alá azt a támogatási szerződést, melynek értelmében – a megnyert pályázat révén – Kapuvár 791 millió forintot kap a járóbeteg-ellátó központ fejlesztésére.

A Hermann Judités munkatársai által írt pályázat tízszázalékos önrészével – közel 88 millió forinttal – több mint nyolcszázmillió forintos fejlesztés indul meg a városban.

Az átalakítandó rendelőintézet.
Az átalakítandó rendelőintézet.

Kapuvár több mint másfél milliárdos egészségügyi fejlesztéseinek első lépcsője került kézzelfogható közelségbe a tegnapi szerződés aláírásával.

– A támogatásból és az önrészből a jelenlegi rendelőintézetet szinte teljesen felújítjuk: nemcsak építészeti, de eszközfejlesztések is lesznek – jelentette ki Hámori György. A kapuvári polgármester hozzátette: az építészeti átalakítások leglátványosabb része a kórház „A" épületét és a rendelőintézetet összekötő függőfolyosó lesz, a járóbeteg-központ jobbára a rendelőintézet mostani keretei között marad. Az összekötésre az egynapos sebészet és az úgynevezett nappali kórház működtetése miatt is szükség lesz.

Hámori György és Borsodi Tamás írta alá a közel nyolcszázmilliós támogatásról szóló szerződést. Fotó: Turbók Attila
Hámori György és Borsodi Tamás írta alá a közel nyolcszázmilliós támogatásról szóló szerződést. Fotó: Turbók Attila

– A támogatási szerződés aláírását követően a kiviteli tervek elkészítése a projekt következő lépése, majd vélhetően jövő tavasszal kezdődnek meg a konkrét munkálatok – mondta a polgármester. Az építkezés várhatóan 2010 tavaszán fejeződik be, ám Hámori György hangsúlyozta, a betegellátás zavartalanságát addig is biztosítják.

– A kórház igazgatói pályázata épp a napokban zajlik, az intézmény még vélhetően e hónapban kinevezendő vezetőjének egyik legfontosabb feladata lesz az új járóbeteg-ellátó központ rendelési időinek maximális kihasználtságát biztosítani – tette hozzá a polgármester.

Olvasóink írták

  • 1. kisföld 2008. december 02. 18:41
    „Gratulálok! Izgatottan várjuk a munkakezdést. Városunk az egészségügy terén komoly fejlődés előtt áll! Vezetőinktől szeretné pozitív véleményt hallani a kormányról, ( van köze a fejlesztéshez ) nem csak negatívat!
    Tisztelettel !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A templommentő plébánosra emlékeztek

Maglóca - Dr. Kövér Fidélre, Maglóca egykori plébánosára emlékeztek hívei a Hanság menti faluban.… Tovább olvasom