Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Teljes egyetértésben ülésezett a csornai testület

Szó volt az ülésen a Szent Antal-temető fejlesztéséről, az új ravatalozó építéséről.
Jót tett az ülés előtti egyeztetés a csornai képviselő-testület két jobboldali csoportjának. A Fidesz–KDNP és a Korona Egyesület frakciói vita nélkül, teljes egyetértésben, alig egy óra alatt „végezték ki" a tizennégy napirendi pontot hétfőn.

Hétfői ülésükön elsőként a december 31-én megszűnt hivatásos önkormányzati tűzoltó-parancsnokság 2011-es munkájáról hallgattak meg beszámolót a csornai képviselő-testület tagjai. Rácz Imre alezredes, a kapuvári katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője, volt csornai parancsnok tájékoztatta a képviselőket.

Amellett, hogy visszatekintett a tavalyi évre, a jelenről is elmondta gondolatait. Kifejtette, a katasztrófavédelmi rendszer változásával a Rábaköz tűzvédelme hatékonyabb, biztonságosabb lett. Az alezredes után a plénum az önkormányzat első féléves gazdálkodásáról szóló jelentést vette tudomásul. Módosították az idei költségvetési rendeletet is. Erre többek között a napközi otthonos óvoda önálló intézménnyé válása miatt volt szükség. Hatályon kívül helyezték az önkormányzat állattartási rendeletét, mivel már törvény írja elő a szabályokat. A külterületi övezeti rendszert is megváltoztatták, illetve a helyi építési szabályzatot. A várost elkerülő út nyomvonalával van kapcsolatban az intézkedés. Döntöttek arról is, hogy az önkormányzat idén is csatlakozik a Bursa Hungarica Ösztöndíj Alapítványhoz.

Hozzájárult a testület ahhoz is, hogy külterületi ingatlant cserél el Faráddal. A szomszédos község azért kérte a cserét, hogy körjegyzőséget hozhasson létre Sopronnémetivel. Szó volt az ülésen a Szent Antal-temető fejlesztéséről, az új ravatalozó építéséről, és határoztak közbeszerzési eljárás indításáról is villamos energia vásárlására. Tudomásul vették a termálfürdő működéséről szóló beszámolót, tárgyaltak a létesítendő biogázüzemről, valamint elfogadták a Vilmos Park kft. jelentését a cég tevékenységéről.

Napirenden szerepelt a köznevelési intézmények működtetéséről szóló tájékoztató is. Gyakorlatilag arról kell döntenie a testületnek, hogy január elsejétől mekkora részt tud vállalni az iskolák fenntartásában. Mint kiderült, egyelőre nem állnak rendelkezésre megfelelő információk, ezért várhatóan még szeptemberben rendkívüli ülésen térnek vissza a témára.
Turi György polgármester megjegyezte, a kérdés olyan jelentős, hogy az állásfoglalás előtt a két frakció egyeztetésére lesz szükség.

Olvasóink írták

  • 1. miro132 2012. szeptember 13. 15:00
    „Munkahelyteremtés ? ????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kivéreztetik a kapuvári húsgyárat? - Tüntetés pénteken

Kedden leállt a vágóhíd, péntekre demonstrációt hirdetett a szakszervezet. Tovább olvasom