Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Településőrök járőröztek, mégis betörtek a raktárba

Tolvajok jártak Markotabödögén a községi raktárban. Parkgondozó eszközöket loptak el, mintegy 700 ezer forint értékben.

A településen annak ellenére történt a bűncselekmény, hogy múlt hét csütörtök óta településőrök vigyázzák a rendet.

A markotabödögei önkormányzat parkgondozó gépeit lopták el ismeretlen tettesek a hétvégén. A betörést tegnap reggel fedezte fel a falugondnok. A községben múlt csütörtök óta településőrök dolgoznak. Éjszaka is járőröztek a hétvégén. A polgármester szerint a falu önerőből nem tudja pótolni az eszközöket.

Markotabödöge közepén, az úgynevezett Bejczi-házban tárolták az önkormányzati fűnyírókat és szerszámokat. Az épület ugyan magántulajdon, de gazdája engedélyezte, hogy raktárként a település használja melléképületét. Három helyiség ajtajáról feszítették le a lakatot ismeretlen tettesek.

– Három fűkaszát vittek el tőlünk, hegesztőtrafót, akkumulátortöltőt, sarokköszörűt és kéziszerszámokat – sorolta a leltárt Szabóné Szűcs Ildikó polgármester. – Gyors számolásunk szerint hat-hétszázezer forintos a kárunk, képtelenek vagyunk újból beszerezni az eltűnt gépeket.

Az ismeretlen tettesek a markotabödögei önkormányzat raktárából 700 ezer forint értékben gépeket loptak el. Szabóné Szűcs Ildikó polgármester szerint nem tudják pótolni az eszközöket. Fotó: Cs. K. A.
Az ismeretlen tettesek a markotabödögei önkormányzat raktárából 700 ezer forint értékben gépeket loptak el. Szabóné Szűcs Ildikó polgármester szerint nem tudják pótolni az eszközöket. Fotó: Cs. K. A.

Nagy bajba kerültünk, hiszen a közterületek rendben tartását nem tudjuk biztosítani. Közelegnek a temetői ünnepek, sokan jönnek haza a faluba. Lehet, hogy szégyenkeznünk kell majd, de nem tudunk mit csinálni. A községben két temetőt gondozunk, nagy a zöldterület a falun belül is. Ha lenne valaki, aki ebben a helyzetben segíteni tud rajtunk, szívesen vennénk.

A raktárban múlt héten csütörtökön jártak utoljára a helyiek. Éppen azon a napon kezdték meg szolgálatukat a településőrök is. Az igazságügyi és rendészeti minisztérium pályázatán nyert az önkormányzat támogatást két ember foglalkoztatására.

– Elképesztő, akkor is volt bátorságuk a tolvajoknak dolgozni, amikor a településőrök a hétvégén éjjel is járőröztek mindennap. Igaz, nagy a falu. Ha a településőrök az egyik végén ellenőriznek, a másikon még elkövethetik a betörést – tette hozzá a polgármester.

A markotabödögei önkormányzat a településőrök bérét nyerte el a pályázaton, illetve egyszeri nyolcvanezer forintot dologi kiadásokra.

Éppen hétfőn akarták beszerezni a járőrök kerékpárjait, formaruháját és egyéb felszerelését. A betörés miatt most elhalasztották a vásárlást. A rendőrség ismeretlen tettes ellen indított eljárást.


Önkormányzati lopások

Nem a markotabödögei az első önkormányzat, melyet megkárosítottak tolvajok. Idén júliusban egy sopronnémeti önkormányzati épületből loptak el vasat, színesfémet, keringtetőszivattyút harmincezer forint értékben. Tavaly nyáron a cakóházi önkormányzat harmincötezer forint értékű fáját lopták el. 2008 januárjában az edvei polgármesteri hivatal széfjéből a képviselői vagyonnyilatkozatok tűntek el. 2007 decemberében az árpási hivatal számítógépének kelt lába, majd tavaly augusztusban a község fűnyíróit is elvitték a tolvajok.

 

Olvasóink írták

 • 9. janika 2009. november 03. 21:04
  „A rendőr oda megy ahova a politika küldi és azt csinálja amire utasítják! Hogy jogos-e vagy nem ahhoz a zöme szép keveset ért.”
 • 8. jánosi 2009. november 03. 19:20
  „janika ez jó! tényleg.
  de azért nem rosszak a tüntetők feloszlatásában sem !”
 • 7. janika 2009. november 03. 17:21
  „Markotabödögén is van husángnak való fa. Adjanak a derék rendőreinknek egyet-egyet és azzal üssék a tolvajok nyomát! Ugyan is e környékről még nem igen írt e sajtó az eredményeikről e téren. Csak a traffipax, az a menő meló nekik. Ott csoportosan is mutogatják őket!”
 • 6. rick 2009. november 01. 20:08
  „Ökörköri körkép :)”
 • 5. jánosi 2009. november 01. 18:41
  „Csak egy maradhat ..............”
 • 4. janika 2009. október 27. 17:55
  „De randán köhög a bolha, már megint.”
 • 3. jánosi 2009. október 27. 17:25
  „moderálva”
 • 2. kackac 2009. október 27. 09:32
  „moderálva sértő”
 • 1. janika 2009. október 27. 05:41
  „Nem vörösréz esőcsatornát kerestek?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leszakadt a Rába-híd egy része Rábakecölnél

Kenyeri és Rábakecöl között leszakadt a Rába-híd egy része - írja a vasnepe.hu. Senki sem sérült meg. Tovább olvasom